jocuri de noroc

Curiozități despre jocuri de noroc 2022

Află din acest articol care sunt cele mai interesante curiozități despre jocuri de noroc! Îți vom prezenta detalii privind istoria acestora, dar și alte informații de care cu siguranță nu ai auzit până în prezent și care te vor uimi!

Dacă vrei să afli mai multe curiozități, îți punem la dispoziție articolul nostru dedicat curiozități despre poker, plus articolul despre cei mai buni jucători la casino din lume!

1. Cele mai vechi zaruri

Originea jocurilor de noroc datează de mii de ani! De exemplu, cele mai vechi zaruri care au fost descoperite, au o vechime de peste 4000 ani. În Egiptul Antic, jocurile de noroc erau la ordinea zilei, cercetătorii descoperind zaruri confecționate din fildeș, care datează din anii 1500 î. Hr.

2. Originea cuvântului „cazino”

Originea cuvântului “cazino” provine din Italia, mai precis din cuvântul “casini”. Acesta este atribuit unei clădiri de mici dimensiuni în care se întâlnesc oameni înstăriți.

3. Primul cazino atestat

Primul cazinou oficial (sau casă de jocuri de noroc) datează tocmai din anul 1638. Acesta își avea sediul în Veneția, Italia.

4. Primul cazino online

Primul cazino online a fost creat în Antigua și Barbuda. El a luat naștere în anul 1996, an în care cei de la Microgaming au dezvoltat un sistem special care avea scopul de a proteja tranzacțiile bancare pe internet.

5. Sandwich-ul a fost creat într-un cazino

Se spune că banalul sandwich a fost creat în anul 1765 în cadrul unui cazino. Pentru ca jucătorii să nu renunțe la joc, dar și pentru a nu se murdări pe mâini, ei erau serviți cu bucăți de carne așezate între două felii de pâine.

6. Numerele de la ruletă însumează 666

Nu este un secret faptul că mulți dintre jucătorii de cazino sunt superstițioși. Dacă aduni numerele de pe roata unei rulete (de la 0 la 36), rezultatul va fi 666. Din cauza acestui motiv, jocul de ruletă mai este denumit și “Jocul Diavolului”.

7. Primul aparat de tip slot nu provine dintr-un cazino

Primul aparat de tip slot a fost inventat în anul 1895, de către un mecanic numit Charles Fey. Aparatul se afla în magazinul său auto din San Francisco și avea rolul să-i țină ocupați pe clienții săi în timp ce mașinile acestora erau reparate.

8. Marele Zid Chinezesc, construit din jocuri de noroc

O legendă spune că Marele Zid Chinezesc ar fi fost construiți cu ajutorul banilor câștigați de împăratul Kendo, în urma organizării unui joc de noroc de tipul loteriilor actuale.

9. Originea jocului de cărți

Nu se știe cu exactitate care este originea jocurilor de cărți, deoarece atât China, India, cât și Tibetul consideră că acestea își au originile în istoria lor. Totuși, prima atestare a jocurilor de cărți din Europa are loc din anul 1379.

10. Primele pariuri sportive

Primele înregistrări oficiale ale pariurilor sportive datează de mai bine de 2000 de ani. Grecii erau iubitori ai sportului, ei fiind creatorii Jocurilor Olimpice. Odată cu apariția acestora, au apărut treptat și primele pariuri sportive.

Află mai multe despre istoria cazinourilor, dar și despre istoria cazinourilor online! Mai avem pregătit pentru tine și articolul cu istoria jocurilor de noroc pe care nu vrei să-l ratezi!

Dacă ești curios și vrei să afli mai multe curiozități din lumea jocurilor de noroc, îți recomandăm articolul nostru dedicat curiozități despre poker!

Concluzie

Aceste jocuri de noroc au loc de mai bine de 4000 ani, cel puțin asta rezultă din descoperirile de până acum. Chiar dacă nu știm cu precizie când au fost ele create, cert este că și strămoșii noștri aveau acest tip de distracție în rutina lor zilnică.

Norocul jucătorilor din ziua de azi este cu siguranță de partea lor, deoarece odată cu dezvoltarea tehnologiei, aceștia au acces la toate jocurile de noroc de oriunde s-ar afla și se pot distra sau câștiga bani în orice moment!