poker

Curiozități despre Poker 2022

Jocul de poker este cu siguranță unul dintre cele mai iubite jocuri de cărți din lume și, dacă ești un pasionat al jocurilor de cazino, cu siguranță te-ai jucat cel puțin o dată! Totuși, câți dintre jucătorii de poker îi cunosc cu adevărat istoria?

Vezi articolul nostru dedicat curiozități despre jocuri de noroc dacă vrei să afli mai multe!

Află din acest articol informații și curiozități despre poker care cu siguranță te vor surprinde!

Ești curios despre cum se joacă un joc de poker? Ți-am pregătit un ghid poker cu toate detaliile cele mai importante alături de cele mai distractive tipuri de poker, plus ierarhia mâinilor de poker!

1. Când a avut loc primul joc de Poker?

Există mai multe teorii în ceea ce privește desfășurarea primului joc de poker, dar și despre apariția lui. Cea mai comună teorie este că binecunoscutul joc de cărți se trage din jocul franțuzesc “Poque”. De altfel, există o teorie conform căreia jocul de poker a fost inventat de către germani, în timp ce chinezii consideră că jocul de poker a fost inventat chiar de ei, încă din perioada anilor 900.

Făcând abstracție de toate teoriile de mai sus, prima atestare istorică a jocului de poker este datată din anul 1829. Aceasta îi aparține lui Joseph Crowell, un actor britanic, care a notat în jurnalul său faptul că a văzut desfășurarea jocului de poker în zona râului Mississippi.

2. Primele jetoane de Poker erau făcute din oase

Primele jetoane de poker erau confecționate din oase, lemn, lut sau fildeș. Ele au apărut pentru a da valoare jocului de poker în cadrul cazinourilor. Practic, la fel ca în zilele noastre, jucătorii puteau cumpăra jetoane de poker în schimbul unor sume de bani.

3. La început erau doar 20 de cărți în joc

Înainte să fie folosite 52 de cărți, jocul de poker se baza doar pe 20! Acestea erau împărțite în număr de cinci la patru jucători. Câștigător era acela care se bucura de cea mai bună mână la poker.

4. Primul turneu de Poker televizat

Prima dată în istorie când un turneu de poker a fost televizat a fost în anul 1973. Televiziunea CBS Sports a fost cea care a oferit telespectatorilor posibilitatea de a urmări turneul World Series of Poker.

5. Jocul de Poker este un sport al minții

Știai că Pokerul este considerat oficial un sport al minții? Acesta te ajută să-ți menții concentrarea și te învață să fii chibzuit și răbdator.

6. Cel mai lung joc din istoria Pokerului a durat peste 8 ani

Deși pare de necrezut, cel mai lung joc de poker din istorie a durat opt ani, cinci luni și trei zile. Acesta a început în anul 1881 și a avut loc în statul Arizona.

7. Primul turneu de Poker Online

Primul turneu de poker online a avut loc în anul 1998. Acesta a fost de un adevărat succes, iar în zilele noastre există mii de astfel de turnee. În plus, datorită popularității acestui joc, au apărut chiar și televiziuni dedicate pasionaților.

8. Șanse minime pentru o Chintă Roială

Cea mai dorită mână la jocul de poker este cu siguranță Chinta Roială. Totuși, șansele pentru a o prinde sunt minime! Matematicianul Courtney Taylor, de la Universitatea Anderson, a calculat șansele ca un jucător să nimerească o Chintă Roială, iar ele sunt de 649,740 la 1!

Citește și articolele noastre despre cele mai mari câștiguri la poker sau chiar despre istoria jocului de poker! De asemenea, îți mai punem la dispoziție și un articol dedicat celor mai tari strategii poker pe care nu trebuie să le ratezi!

Concluzie

După cum ai aflat din acest articol, există destule curiozități despre poker pe care toată lumea ar trebui să le știe. Jocul de poker este cel mai iubit și popular joc de pe planetă, fiind, după cum am precizat, un joc al minții, dar care se bazează pe foarte mult noroc. Nu uita că poți juca și tu poker în mediul online contra altor jucători reali și, mai ales, poți participa la turnee care îți pot aduce câștiguri formidabile!