istoria cazinourilor

Istoria Cazinourilor

Primul cazino din lume a funcționat la Veneția, dar știi unde a fost construit primul cazino din România? Cazinoul a apărut ca o casă a jucătorilor de noroc, în care se respectau aceleași reguli pentru a câștiga. A fost un mod de recunoaștere și oficializare a jocului de noroc, cu mize mari și lume bună.

În societatea de elită acest tip de distracție a fost apreciat imediat, și s-a răspândit repede. La începutul cazinoul găzduia nu doar jocuri de noroc. Într-un cazino puteai urmări piese de teatru, concerte și puteai să iei masa la restaurant. Însă jocurile de noroc au fost cele care au oferit popularitate cazinoului peste tot în lume. 

Primul Cazino din lume

Primul cazino din lume a fost amenajat ca aripă a Teatrului ”Sfântul Moise” din Veneția, deschis în 1638. Teatrul a fost proiectat de arhitectul Mauro Codussi, cel care a realizat și cele mai frumoase biserici din Veneția. Loja jucătorilor de noroc a avut atât de mare succes, încât ulterior teatrul a devenit Cazino. Succesul acestui tip de local a fost uriaș. Până în 1744 în Veneția au fost deschise 120 de cazinouri.

De ce a avut cazinoul atât de mult interes în societate? Până la apariția cazinoului, jocurile de noroc se jucau la întâlniri, petreceri, în medii restrânse. Cazinoul i-a adus laolaltă pe toți iubitorii de jocuri de noroc, care intrau astfel în competiție. Partea socială și competitivă a jocului de noroc, alături de posibilitatea câștigurilor fabuloase, au fost condimentele principale a acestor rețete de succes.

Citește mai multe informații despre Istoria cazinourilor online.

Primul Cazino din România

Cazinourile au fost construite în general în locurile des vizitate de elita societății. Era locul în care membrii clasei sociale superioare se strângeau pentru distracție și relaxare. Primul Cazino din România a fost construit la Vatra Dornei, între anii 1896 și 1898, cu aprobarea împăratului Franz Joseph al Austriei.

A fost construit pentru a distra clienții din Imperiul Austro-Ungar, veniți la băi în Vatra Dornei. Clădirea găzduia o sală de teatru, o bibliotecă, un restaurant, o sală pentru concerte simfonice, și, bineînțeles, o sală pentru jocuri de noroc. Și în acea perioada, ca și acum, în cazino se jucau Blackjack, Poker sau ruletă. 

Cazinoul din Constanța este cel mai renumit din România. El a fost inaugurat în anul 1910 cu aceleași intenții, de a distra reprezentanții înaltei societăți din țară, dar și din Europa.

Aruncă un ochi peste Istoria jocurilor de noroc.

Primele cazinouri din America

Înaintea înființării cazinourilor, în America jocurile de noroc se jucau în saloane, prezente în fiecare oraș. Saloanele erau formate de obicei dintr-un bar, restaurant, casă de toleranță și sală de jocuri. După ce la începutul secolului al XX-lea au fost scoase în afara legii, în 1931, în statul Nevada au fost înființate primele cazinouri legalizate din America. Aici și-a căpătat numele și renumitul joc de cărți Blackjack. Acum, Las Vegas este cel mai cunoscut oraș al jocurilor de noroc de pe întreg mapamondul. 

Află mai multe despre Istoria jocului de poker sau Istoria jocului de ruletă.

Concluzie

Norocul este mai mult decât un fenomen, este o stare de bine, asociată cu fericirea, abundența, sănătatea, în general cu partea frumoasă și euforică a vieții noastre. Jocul este activitatea care ne destinde, implică interacțiunea socială, respectarea unor reguli, și are ca scop câștigul. Tocmai de aceea, cazinourile vor fi mereu locul principal de distracției al oricărui adult, indiferent de forma pe care o vor avea în viitor. 

Vezi și articolul nostru despre Istoria jocului de loto.