jocul de ruletă

Istoria jocului de ruletă

Jocul la ruletă este cel mai animat joc de noroc dintr-un cazino. Cele mai frumoase scene de film au fost realizate la ruletă. Dostoievski a scris una dintre capodoperele sale după ce a pierdut bani la ruletă. Însă sunt și persoane care au câștigat atât de mulți bani la ruletă, încât au rămas în istorie. Aceasta este frumusețea jocului de ruletă, mizează pe șansă. Așa a fost creat, să ofere oricui șansa de a câștiga mizând pe noroc.

Biribi, strămoșul italian al jocului de ruletă

Biribi este jocul care a inspirat inventarea jocului de ruletă. El avea o tablă cu 70 de numere, pe care se paria. Într-un sac erau bilete cu numerele respective, iar în urma extragerii aleatoare, se stabileau câștigurile. Însă se trișa atât de mult, încât a fost modificat odată cu importul în Franța.

Prima mențiune a jocului Roulette (ruletă, roată mică) apare în 1716, la Hôtel de Soissons din Paris. Jocul includea roata mică care se învârte, de pe care bila cade într-una dintre cutiile numerotate. Este o variantă simplă, care în timp se modifică. Scriitorul Jacques Lablée a fost primul care a descris detaliat acest joc de noroc ca având 36 numere roșii și negre, o casetă cu zero și o casetă cu zero dublu. 

Află mai multe informații despre istoria cazinourilor și istoria cazinourilor online, pentru a observa felul în care această lume a jocurilor de noroc a evoluat de-a lungul timpului.

Frații Blanc pun Monte Carlo, pasionații jocului de ruletă

În 1842, frații François și Louis Blanc au îmbunătățit jocul prin eliminarea casetei dublu zero pentru a crește avantajul jucătorului. Dar în perioada acestei modificări jocurile de noroc erau interzise în multe părți ale lumii. Norocul lor a venit din Monte Carlo.

La mijlocul secolului al XIX-lea, Carol al III-lea de Monaco legalizează jocurile de noroc în principat. Frați Blanc deschid acolo un cazinou în 1860, bineînțeles, jocul de ruletă este vedeta localului. Tot în aceeași perioadă jocul ajunge în America, dar în varianta cu zero dublu, care creștea avantajul casei. Rămâne astfel cu denumirea de releta americană. 

Matematicianul și filosoful Blaise Pascal, asociat cu inventarea ruletei

Unii asociază numele filosofului Blaise Pascal cu jocul de ruletă, după ce acesta a scris „Histoire de la Roulette”, care făcea referire la linia curbă și linia dreaptă, dar și la descoperirile matematice ale lui Mersenne. Căuta o formulă pentru calcularea cicloizilor care implică rularea roților. Se presupune că el a creat forma rudimentară a roții ruletei, din rațiuni matematice. Matematicianul ar fi încercat realizarea unei mașini de mișcare perpetuă pentru a studia mișcarea rotativă. Pascal era renumit pentru invenția mecanismelor inovatoare. El a construit și primul dispozitiv de calcul matematic din lume. 

Dostoievski, scriitorul pasionat de jocul de ruletă

Ruleta este un joc al norocului, iar pentru Dostoievski nu a fost un joc care să-i fi adus noroc, dar i-a adus un roman valoros. În anul 1863 și-a pariat toți banii la jocul de ruletă, în Baden-Baden. Nu a avut atât noroc pe măsura talentului și a pierdut. Ca să scape de datorii, a scris romanul ”Jucătorul”. Vânzarea romanului l-a scăpat de datorii. În ciuda experienței, s-a întors la pasiunea sa de a paria la jocul de ruletă, pentru că i se părea irezistibil. 

Descoperă mai multe informații și despre istoria jocului de poker și istoria jocului de loto, pentru a observa felul în care aceste jocuri s-au schimbat în timp.

5 persoane care au rămas în istorie, după ce au câștigat la ruletă 

Sir Philip Green este miliardar din Fashion business, care deține mărci de stradă precum Evans, Topshop și Topman, Wallis, Burton și Miss Selfridge. În decembrie 2004 a câștigat 2 milioane de lire sterline la un cazinou din Londra. A pariat mai departe la jocuri de noroc, iar până la finele anului a mai câștigat încă 1 milion de lire sterline la ruletă.

În ianuarie 2017, Pedro Grendene Bartelle a câștigat 3,5 milioane de dolari la jocul de ruletă franceză. Pedro a mizat majoritatea jetoanelor pe numărul 32. Fie că a fost strategie sau noroc, a reușit să câștige 3,5 milioane de dolari după ce a investit doar 350 de dolari. Acesta poate fi numit un adevărat pasionat de jocuri de noroc.

În 1891, Charles Wells a jucat la ruletă Cazinoului Monte Carlo. Din 30 de rotiri consecutive, a câștigat 23. Charles a câștigat la jocuri de noroc aproape un milion de franci. S-a întors la cazinou ceva mai târziu și a câștigat încă un milion de franci din pur noroc.

Ashley Revell și-a pariat toate economiile în timp ce era într-o călătorie la Vegas, în 2014. Nebunia ei pentru diferite jocuri de noroc a mers la extrem. Și-a vândut casa, BMW-ul și alte lucruri și le-a mizat pe toate la masa ruletei. În total, a pariat 135.000 de dolari pe roșu. A avut noroc și și-a dublat valoarea netă. 

Chris Boyd a decis să mizeze toată averea la ruletă. A încercat în câteva cazinouri, dar nu a reușit. În cele din urmă, Binion Horseshoe Casino i-a permis, și a pariat 220.000 de dolari la masa de ruletă. Pasionat de jocuri de noroc, acesta a pariat bine, și și-a dublat suma!

Citește mai multe despre istoria jocurilor de noroc, un articol special pentru jucătorii adevărați și pasionați!

Concluzie

Acum că ai descoperit cele mai importante informații despre jocul de ruletă și istoria acestuia, vei putea să privești altfel jocul de ruletă. Toate momentele din istorie și personalitățile marcante care au jucat și au câștigat, sunt o dovadă clară a faptului că jocul de ruletă are farmecul său.