istoria jocurilor de noroc

Istoria și evoluția jocurilor de noroc

Este de înțeles de ce jocul de noroc face parte din viața noastră, indiferent de forma pe care o ia. Jocul de noroc este o ilustrare a vieții sociale. Cele mai populare jocuri de noroc au luat naștere din nevoia oamenilor de a se distra, de a socializa și de a câștiga. Numele și forma jocurilor de noroc s-au schimbat în cursul istoriei, dar plăcerea pe care o provoacă a rămas aceeași. Tocmai din acest motiv, în cele ce urmează vă prezentăm istoria jocurilor de noroc.

Zarurile și jetoanele în istoria jocurilor de noroc

Istoria jocurilor de noroc a suferit modificări, de-a lungul timpului, astfel că jocurile au fost jucate sub diferite forme. De câte ori s-a încercat interzicerea lor, s-au găsit metode de evitare a legii. Romanii o aveau pe zeița Fortuna care le dicta norocul, și ei credeau foarte mult în șansă.

Zarurile era unul dintre jocurile de noroc preferate. Cu toate acestea era interzis în orașul antic, alături de orice alt joc de noroc. Cine era prins jucând zaruri pe bani trebuia să plătească penalizare de patru ori miza pariată. Pentru a nu fii prinși că pariază pe bani, romanii au inventat astfel jetoanele, realizate din piatră, metal sau lut. Dacă erau prinși nu puteau fi penalizați, pentru că jucau pe jetoane. 

Află mai multe informații despre istoria cazinourilor și istoria cazinourilor online, pentru a observa felul în care această lume a jocurilor de noroc a evoluat de-a lungul timpului.

Blackjack, joc de origine franceză, cu denumire americană

Blackjack-ul, unul dintre cele mai interesante jocuri de noroc din cazinouri. Originea lui este în jocul francez de vingt-et-un (21). Jocul a ajuns să fie popularizat în America datorită primilor coloniști din Franța. Denumirea de „blackjack” a jocului este legată de o promoțiile speciale din casele de pariuri din Nevada, în anii 1930. Și acesta se remarcă în istoria jocurilor de noroc.

Nevada a fost primul stat din America care a legalizat cazinourile. Pentru a atrage clienții, se plăteau cote de 10 la 1 dacă jucătorul a câștigat cu un Jack (Valet) negru și un As de pică. Promoțiile au trecut, dar numele a rămas același în istoria jocurilor de noroc. 

Liberty Bell- origine jocurilor mecanice (slot machine) 

Liberty Bell este primul joc mecanic din lume, inventat de Charles Fey, în San Francisco. Este un mecanism simplu, cu trei roți, acționate de o manetă. Avea ca simboluri: inima roșie, inima neagră, diamantul, potcoava și steaua. În plus un Liberty Bell! Clientul putea să bage monede, să tragă de manetă. Roțile de învârteau și se opreau aleator. 3 simboluri consecutive însemna o reușită. Însă trei clopoței anunța câștigarea marelui premiu, care la început era doar de 50 cenți.

Unele jocuri video cu sloturi încă prezintă simboluri clopoțel, un simbol ce datează de la acel prin slot inventat. Primul video slot a apărut în 1976, marcând un important progres în istoria jocurilor de noroc.

Descoperă mai multe informații și despre istoria jocului de poker, istoria jocului de loto și istoria jocului de ruletă, pentru a observa felul în care aceste jocuri s-au schimbat în timp.

Ruleta, jocul franțuzesc din istoria jocurilor de noroc

Ruleta a apărut în casele de jocuri din Paris, în secolul al XVIII-lea. Se presupune că este o reinterpretare a jocului de noroc Biribi, din Italia, mult îmbunătățită. Rulata din cazinourile din Paris la sfârșitul anilor 1790 aveau culoarea roșie pentru zero simplu și negru pentru zero dublu. Culoarea verde a fost selectată pentru zerouri începând din anii 1800.

În cursul secolului al XIX-lea, ruleta a crescut în popularitate și a rămas în istoria jocurilor de noroc. Celebrul cazinou Monte Carlo a adoptat forma unică zero a jocului, aceasta s-a răspândit în toată Europa și în cea mai mare parte a lumii. Las Vegas a rămas fidel formei franțuzești, cu zero-ul dublu, cunoscut acum ca ruletă americană.

Pokerul se poate spune că este un joc american. Nu se știe dacă originea lui este sau nu în SUA, dar prima mențiune a acestui joc datează din 1829, în New Orleans. Nici nu contează foarte mult originea, cât contează popularitatea sa, care i-a asigurat locul în istoria jocurilor de noroc. A devenit popular odată cu turneele mondiale de poker din Vegas, în anii 1970. În ziua de astăzi pokerul online are cea mai mare răspândire, și este cel mai accesat.

Concluzie

Mai interesant decât originea jocurilor de noroc este cum se vor transforma ele în viitor, ținând cont de modul în care evoluează societatea și tehnologia. Cum se vor schimba celebrele Balckjack și Poker odată cu evoluția lumii virtuale, rămâne de văzut. Un lucru e sigur, norocul rămâne cea mai bună distracție!