...
mâini poker

Ierarhia Mâinilor de Poker 2024

Jocul de poker nu este unul dificil deloc, motiv pentru care tot mai mulți români devin extrem de pasionați de acesta. Cu reguli simple și combinații de cărți ce te pot propulsa ușor pe culmile succesului, devine tot mai ușor de înțeles de ce este considerat un joc rege în lumea pasionaților de gambling, online sau fizic. 

În articolul de astăzi îți vom prezenta câteva combinații de mâini poker gata să te ajute să te plasezi rapid și sigur la masa câștigătorilor. De asemnea, pentru mai multe informații îți recomandăm și articolul nostru dedicat tipuri de poker.

Citește-l, joacă Poker în versiunile demo până te înveți regulile, iar apoi încearcă și experiența unui simulator mâini poker pentru a te pregăti cum se cuvine de poker pe bani reali. Ordinea mâinilor la poker pornește de la combinația supremă, chinta royală, cea mai bine plătită și descrește ca valoare a combinațiilor până la carte mare, considerată și ea o combinație câștigătoare, dar nu la fel de valoroasă.

Așa cum îți spuneam și în antet, regulile jocului de poker sunt ușor de înțeles și de aplicat, dar dacă simți nevoia să le mai consulți din când în când, site-ul nostru cuprinde și un articol dedicat pe această temă. Odată știute regulile, tot ce mai trebuie să te preocupe este formarea uneia dintre cele 10 mâini de poker, despre care îți vom povesti în detaliu în cele ce urmează, astfel încât să poți folosi în favoarea ta ierarhia mâinilor de poker. Consultă și ghid poker, pentru un joc pe cinste!

În continuare te vom familiariza cu cel mai cunoscut tabel mâini poker care îți arată combinațiile de cărți pe care trebuie să le ai în vedere și care este ordinea mâinilor castigatoare la poker, așa încât să fii primul care realizează combinații norocoase și să domini jocul până la final, când mâinile tale vor fi răsplătite cum se cuvine.

Reține care este cea mai mare valoare mâini poker și care sunt restul de mâini castigatoare la poker, formează-le și devino și tu unul dintre jucătorii de poker de renume, capabili de câștiguri poker colosale.

Îți recomandăm să citești și despre istoria jocului de poker, dacă ești curios cum a apărut și s-a dezvoltat acest joc atât de îndrăgit!

Ierarhia Mâinilor de Poker Tradițională sau High 2024

Ierarhia tradițională sau High se folosește pentru Poker Hold’em, Omaha, Seven Card Stud și 5 Card Draw.

chintă-mâini poker

Chinta Royală

Nimic nu învinge în poker o pereche de Chintă Royală, ea fiind cea mai puternică și mai rară dintre toate variantele de mâini poker. Chinta Royală este formată cu o secvență de la 10 la As, de aceeași culoare.

maini jocul de poker

Chinta de Culoare

E a doua cea mai puternică dintre mâinile de poker. Este la fel precum chinta simplă, formând o succesiune de 5 cărți consecutive, însă obligatoriu ele trebuie să fie de aceeași culoare.

maini joc de poker

Careul

Această mână este una foarte îndrăgită de jucători și presupune ca 4 cărți să fie de același fel. Mâna este completată cu cea mai mare carte de jos sau pe care deja o ai în mână.

poker maini de joc

Full House

Această mână implică activ toate cele 5 cărți și este formată din 2 sub-mâini diferite: 3 de-un fel și o pereche. În caz de egalitate, este câștigătoare mâna cu valoarea cea mai mare a cărților 3 de-un fel.

maini poker

Culoare

Aceasta este o mână simplu de realizat. Practic, toate cele 5 cărți trebuie să fie de aceeași culoare. Ordinea sau valoarea cărților nu este importantă. Când e egalitate, câștigă cel cu cartea cea mai mare.

maini joc de poker

Chintă

E o mână formată din 5 cărți în ordine consecutivă, însă care nu sunt de aceeași culoare. Asul poate fi urmat de Rege, însă poate fi și prima carte, urmată de Doiar.

mâini poker - 3 de-un fel

Trei de-un Fel

Trei cărți cu aceeași valoare constituie această mână. Spre exemplu, trei Ași, trei Doiari etc. Mâna este completată de cele mai mari două cărți disponibile.

joc poker maini de poker

Două Perechi

Această mână este alcătuită din două perechi formate din două cărți de același fel. De exemplu, doi Regi și două Dame. A 5-a carte e considerată cea mai mare carte rămasă disponibilă.

mâini poker - pereche

Pereche

Două cărți de aceeași valoare formează o pereche. Spre exemplu doi Ași. Mâna e completată cu cele mai mari trei cărți disponibile.

maini joc de poker

Carte Mare

Atunci când nu reușești să formezi niciuna dintre combinațiile de mai sus, cea mai mare carte pe care o ai în mână poate să facă diferența, iar Asul este cea mai valoroasă, în mod evident.

Vezi unde joci poker online la cei mai tari operatori din România, pentru cele mai mari câștiguri în timp record!

Ierarhia Mâinilor Low în Sistemul Ace to Five Lowball 2024

Dacă joci Omaha Hi/Lo, Razz sau Stud Hi/Lo atunci vei folosi ierarhia Ace to Five (California) pentru a clasifica mâinile poker.

5 low maini de poker

5 Low sau Roata

5 Low sau Roata este mâna de poker formată din doar 5 cărți: 5, 4, 3, 2 și As. În cazul în care există egalitate, ține cont că toate mâinile de 5 împart potul între ele, în mod egal.

6 low maini de poker

6 Low

Mâna 6 Low este formată din 5 cărți care nu conțin o pereche, iar cea mai avantajoasă dintre ele are rangul 6. Dacă există egalitate, a doua carte ca rang din cele 5 va desemna cine este câștigătorul.

7 low maini de poker

7 Low

Mâna 7 Low este formată dintr-o combinație de 5 cărți care nu va avea o pereche și cea mai mare trebuie să aibă rangul 7. Dacă există egalitate, cel care câștigă este determinat după a doua carte ca rang din cele 5.

8 low maini de poker

8 Low

Pentru mâna de cărți 8 Low, ai nevoie de 5 cărți care să nu conțină o pereche și cea mai mare dintre cărți să aibă rangul 8. În caz de egalitate, cea de-a doua carte ca rang va alege câștigătorul

De reținut faptul că în această ierarhie, culorile sunt irelevante, iar Așii sunt întotdeauna considerați Low.

Ierahia Mâinilor Deuce to Seven Lowball 2024

Această ierarhie este opusul ierarhiei tradiționale High. Cu alte cuvinte, cea mai slabă mână dintr-un joc de poker tradițional, având culori diferite, devine cea mai bună mână din această ierarhie.

Un As va fi întotdeauna High, iar chintele și culorile vor fi luate în considerare.

7 low maini de poker

7 Low

Mâna 7 Low este formată din 5 cărți care nu formează o pereche, nu sunt de aceeași culoare, nu sunt consecutive și cea mai mare dintre ele are rangul 7. Se știe că cea mai bună mână posibilă este formată din: 7, 5, 4, 3 și 2. Mai este cunoscută după Roata sau numărul 1. În caz de egalitate, a doua carte ca mărime desemnează câștigătorul.

8 low maini de poker

8 Low

Mâna 8 Low este formată din 5 cărți care nu fac o pereche, nu au toate aceeași culoare, nu sunt consecutive, iar cea mai mare dintre ele este 8. În caz de egalitate, câștigătorul este desemnat în funcție de a doua carte ca mărime.

9 low maini de poker

9 Low

Mâna 9 Low este compusă dintr-o combinație de 5 cărți care nu au o pereche, nu au toate aceeași culoare, nu sunt consecutive și cea mai mare este 9. Dacă apare egalitate între jucători, a doua carte ca mărime va alege câștigătorul.

10 low maini de poker

10 Low

Mâna 10 Low este formată din 5 cărți care nu fac o pereche, nu au aceeași culoare, nu sunt așezate în ordine consecutivă și cea mai mare are rangul 10. În caz de egalitate, învingătorul este determinat în funcție de a doua carte ca mărime.

În jocurile de tip Deuce To Seven Lowball nu există un calificator pentru Low. Mâinilor exemplificate mai sus sunt doar posibile exemple, dar întotdeauna va câștiga cu valoarea High cea mai mică, chiar dacă vorbim despre o pereche.

Ierarhia Mâinilor Badugi 2024

Badugi nu utilizează ierarhia tradițională, fiind un tip aparte de clasificare. Deși este asemănătorare cu ierarhia Ace to Five, aici un As va fi întotdeauna ca fiind Low. Totuși, o diferență între Badugi și Ace to Five este că fiecare carte de la o mână trebuie să aibă culoare diferită de celelalte și rang diferit.

badugi maini de poker

Badugi

Pentru o mână de tip Badugi, jucătorul trebuie să aibă 4 cărți diferite între ele ca și culoare și ca rang. Dacă jucătorii au egalitate, câștigătorul este ales în funcție de a doua carte ca mărime.

badugi maini de poker

Mână de 3 Cărți

O mână de 3 cărți este formată din 3 cărți diferite între ele și ca rang, dar și la culoare, iar a patra carte are aceeași culoare sau același rang cu una dintre primele 3. Cele mai mici 3 cărți (fără a se lua în calcul perechile) de culori diferite, sunt cele care contează.

Dacă există o pereche, una dintre cățile din pereche nu se ia în considerare. Astfel, mâna va fi de 3 cărți. Dacă există 2 cărți de același simbol, una dintre ele trebuie ignorată.

Dacă există egalitate între jucători, câștigătorul va fi ales în funcție de a doua carte ca mărime. Cea de-a patra carte (cea din pereche sau de aceeași culoare cu una din cele 3), nu va fi luată în considerare și nu se va folosi pentru a departaja.

badugi maini de poker

Mână de 2 Cărți

Mâna de 2 cărți este reprezentată de orice mână compusă din 2 cărți diferite ca rang și culoare, dar cu alte 2 cărți care trebuie să aibă aceeași culoare sau același rang cu oricare dintre aceste 2. Cele mai mici cărți, dar nu din pereche, de culori diferite sunt cele care contează.

Deoarece o mână are 2 perechi, câte o carte din fiecare pereche va fi exclusă. În cazul în care mâna are mai multe cărți de același simbol, 2 dintre ele vor fi ignorate. Dacă apare egalitate, se va determina câștigătorul prin a doua carte ca mărime.

Trebuie știut ca a patra carte și a treia (cele din perechi și de aceeași culoare cu primele două) nu se vor lua în calcul și nu se folosesc pentru a departaja câștigătorii.

badugi maini de poker

Mâna de o Carte

La mâna de o singură carte, mâna este alcătuită dintr-o singură carte, iar cea care contează este cea mai mică dintre cărți. Dacă sunt 4 cărți de aceeași valoare, trei vor fi ignorate și doar una va conta. Același lucru este valabil și în cazul culorilor. Pentru egalitate, potul este împărțit între 2 mâini egale de o singură carte.

La Badugi, mâinile de cărți sunt formate din 4 în loc de 5 cărți. Tocmai de aceea, nu este posibil să alcătuiești o chintă din 5 cărți. Mai trebuie să știi că în cazul în care vei avea cărți de aceeași culoare, doar una dintre ele va fi luată în considerare. Același lucru este valabil și în cazul perechilor.

Ierarhie Mâini Poker Texas Hold’em 2024

Cel mai renumit joc de poker, pokerul Texas Hold’em, nu pune accent pe sursa cărților. În cazul acestui joc poți realiza variante de poker mâini câștigătoare din primele două cărți primite la începutul jocurilor alături de cele 3 de pe masă sau o carte din mână în combinație cu 4 de pe masă ori chiar toate cele 5 cărți expuse. În această situație, nu trebuie să pierzi din vedere că, dacă te-ai bazat doar pe cele 5 cărți de jos, cel puțin aceleași șanse le are și adversarul tău.

Așa cum am menționat anterior, la Poker Texas Hold’em se va folosi ierarhia mâinilor de poker tradițională sau High.

Poți consulta și ghid poker Texas Hold`Em, dacă ți-am stârnit curiozitatea!

Ierarhia Mâinilor de Poker Omaha 2024

Când vine vorba de format mâini poker, jocul de poker Omaha oferă jucătorilor posibilitatea de a forma perechi cu doar 4 cărți. În cazul jocului Omaha, cea mai bună mână de pornire (A ♥ A ♠ K ♥ K ♠) aduce numai 33% șanse de câștig (41% de egalitate) împotriva celei de-a doua cea mai bună mână de start (A ♦ A ♣ T ♦ J ♣). Așa cum am menționat la jocul anterior, la Poker Omaha se va folosi tot ierarhia mâinilor de poker tradițională sau High.

Există doar un avantaj de 6% pentru cea mai bună mână Omaha pentru a câștiga împotriva celei de-a doua cele mai bune mâini Omaha, față de avantajul de 66% din Hold’em. În continuare îți vom prezenta cele 28 de combinații de mâini poker Omaha câștigătoare:

Concluzie

Într-un joc de poker, ordinea mainilor de poker este importantă nu doar pentru a obține punctajul cel mai mare, ci și pentru a ști ce pereche bate o alta. Astfel, o pereche bate o carte mare; o pereche de două bate o pereche; un trei de un fel bate o pereche de două; o chintă de culoare bate trei de un fel; o culoare bate o chintă de culoare; o pereche full house bate chinta; un pereche patru de un fel bate una full house; o culoare bate o carte mică; o chintă royală bate o chintă de culoare.