mâini poker

Ierarhia mâinilor de poker

Jocul de poker nu este unul dificil deloc, motiv pentru care tot mai mulți români devin extrem de pasionați de acesta. Cu reguli simple și combinații de cărți ce te pot propulsa ușor pe culmile succesului, devine tot mai ușor de înțeles de ce este considerat un joc rege în lumea pasionaților de gambling, online sau fizic. În articolul de astăzi îți vom prezenta câteva combinații de mâini poker gata să te ajute să te plasezi rapid și sigur la masa câștigătorilor. Credem că vei vrea să consulți și cele mai bune oferte, așa că îți recomandăm pagina noastră despre tipuri de poker.

Citește-l, joacă Poker în versiunile demo până te înveți regulile, iar apoi încearcă și experiența unui simulator mâini poker pentru a te pregăti cum se cuvine de poker pe bani reali. Ordinea mâinilor la poker pornește de la combinația supremă, chinta royală, cea mai bine plătită și descrește ca valoare a combinațiilor până la carte mare, considerată și ea o combinație câștigătoare, dar nu la fel de valoroasă. 

Așa cum îți spuneam și în antet, regulile jocului de poker sunt ușor de înțeles și de aplicat, dar dacă simți nevoia să le mai consulți din când în când, site-ul nostru cuprinde și un articol dedicat pe această temă. Odată știute regulile, tot ce mai trebuie să te preocupe este formarea uneia dintre cele 10 mâini de poker, despre care îți vom povesti în detaliu în cele ce urmează, astfel încât să poți folosi în favoarea ta ierarhia mâinilor de poker. Consultă și ghid poker, pentru un joc pe cinste!

Valoare mâini poker

În continuare te vom familiariza cu cel mai cunoscut tabel mâini poker care îți arată combinațiile de cărți pe care trebuie să le ai în vedere și care este ordinea mâinilor castigatoare la poker, așa încât să fii primul care realizează combinații norocoase și să domini jocul până la final, când mâinile tale vor fi răsplătite cum se cuvine. Reține care este cea mai mare valoare mâini poker și care sunt restul de mâini castigatoare la poker, formează-le și devino și tu unul dintre jucătorii de poker de renume, capabili de câștiguri poker colosale.

Îți recomandăm să citești și despre istoria jocului de poker, dacă ești curios cum a apărut și s-a dezvoltat acest joc atât de îndrăgit!

chintă-mâini poker
maini jocul de poker
maini joc de poker
poker maini de joc
maini poker
maini joc de poker
mâini poker - 3 de-un fel
joc poker maini de poker
mâini poker - pereche
maini joc de poker

Chinta royală

Nimic nu învinge în poker o pereche de Chintă royală, ea fiind cea mai puternică și mai rară dintre toate variantele de mâini poker. Chinta royală este formată cu o secvență de la 10 la As, de aceeași culoare.

Chinta de culoare

E a doua cea mai puternică dintre mâinile de poker. Este la fel precum chinta simplă, formând o succesiune de 5 cărți consecutive, însă obligatoriu ele trebuie să fie de aceeași culoare.

Careul

Această mână este una foarte îndrăgită de jucători și presupune ca 4 cărți să fie de același fel. Mâna este completată cu cea mai mare carte de jos sau pe care deja o ai în mână.

Full House

Această mână implică activ toate cele 5 cărți și este formată din 2 sub-mâini diferite: 3 de-un fel și o pereche. În caz de egalitate, este câștigătoare mâna cu valoarea cea mai mare a cărților 3 de-un fel.

Culoare

Aceasta este o mână simplu de realizat. Practic, toate cele 5 cărți trebuie să fie de aceeași culoare. Ordinea sau valoarea cărților nu este importantă. Când e egalitate, câștigă cel cu cartea cea mai mare.

Chintă

E o mână formată din 5 cărți în ordine consecutivă, însă care nu sunt de aceeași culoare. Asul poate fi urmat de Rege, însă poate fi și prima carte, urmată de Doiar.

Trei de-un fel

Trei cărți cu aceeași valoare constituie această mână. Spre exemplu, trei Ași, trei Doiari etc. Mâna este completată de cele mai mari două cărți disponibile.

Două perechi

Această mână este alcătuită din două perechi formate din două cărți de același fel. De exemplu, doi Regi și două Dame. A 5-a carte e considerată cea mai mare carte rămasă disponibilă.

Pereche

Două cărți de aceeași valoare formează o pereche. Spre exemplu doi Ași. Mâna e completată cu cele mai mari trei cărți disponibile.

Carte mare

Atunci când nu reușești să formezi niciuna dintre combinațiile de mai sus, cea mai mare carte pe care o ai în mână poate să facă diferența, iar Asul este cea mai valoroasă, în mod evident.

Ierarhie mâini poker Texas Hold’em

Cel mai renumit joc de poker, pokerul Texas Hold’em, nu pune accent pe sursa cărților. În cazul acestui joc poți realiza variante de poker mâini câștigătoare din primele două cărți primite la începutul jocurilor alături de cele 3 de pe masă sau o carte din mână în combinație cu 4 de pe masă ori chiar toate cele 5 cărți expuse. În această situație, nu trebuie să pierzi din vedere că, dacă te-ai bazat doar pe cele 5 cărți de jos, cel puțin aceleași șanse le are și adversarul tău.

Poți consulta și ghid poker Texas Hold`Em, dacă ți-am stârnit curiozitatea, ori articolul nostru despre cei mai buni jucători de poker!

Ierarhia mâinilor de poker Omaha

Când vine vorba de format mâini poker, jocul de poker Omaha oferă jucătorilor posibilitatea de a forma perechi cu doar 4 cărți. În cazul jocului Omaha, cea mai bună mână de pornire (A ♥ A ♠ K ♥ K ♠) aduce numai 33% șanse de câștig (41% de egalitate) împotriva celei de-a doua cea mai bună mână de start (A ♦ A ♣ T ♦ J ♣). Există doar un avantaj de 6% pentru cea mai bună mână Omaha pentru a câștiga împotriva celei de-a doua cele mai bune mâini Omaha, față de avantajul de 66% din Hold’em. În continuare îți vom prezenta cele 28 de combinații de mâini poker Omaha câștigătoare:

1. A-A-K-K5. A-A-T-T9. K-K-Q-Q13. K-K-A-Q17. K-K-Q-T21. Q-Q-A-K25. Q-Q-K-T
2. A-A-J-T6. A-A-9-910. K-K-J-J14. K-K-A-J18. K-K-J-T22. Q-Q-A-J26. Q-Q-J-T
3. A-A-Q-Q7. A-A-x-x11. K-Q-J-T15. K-K-A-T19. Q-Q-J-J23. Q-Q-A-T27. Q-Q-J-9
4. A-A-J-J8. J-T-9-812. K-K-T-T16. K-K-Q-J20. Q-Q-T-T24. Q-Q-K-J28. Q-Q-9-9

Concluzie

Într-un joc de poker, ordinea mainilor de poker este importantă nu doar pentru a obține punctajul cel mai mare, ci și pentru a ști ce pereche bate o alta. Astfel, o pereche bate o carte mare; o pereche de două bate o pereche; un trei de un fel bate o pereche de două; o chintă de culoare bate trei de un fel; o culoare bate o chintă de culoare; o pereche full house bate chinta; un pereche patru de un fel bate una full house; o culoare bate o carte mică; o chintă royală bate o chintă de culoare.