joc responsabil la winmasters

Joc responsabil la Winmasters

Pariurile trebuie privite drept o activitate de relaxare, la fel ca vizionarea unui film sau mersul la bowling. Probabil că fiecare dintre noi are o cunoștință care, cu timpul, a dezvoltat o dependență în acest domeniu iar problemele cauzate au fost nefaste. Noi vom încerca să expunem riscurile pariatului, de ce trebuie să ne ferim și ce trebuie să ținem cont când practicăm această activitate, în speranța că numărul cazurilor de persoane afectate să fie cât mai redus. 

Dependența jocurilor de noroc

Ca oricare altă dependență, dependența jocurilor de noroc și a pariurilor reprezintă pierderea controlului în față dorinței nestăpânite de a juca încontinuu și de a câștiga din ce în ce mai mult. Problema poate degenera în situații neplăcute, periclitând viața afectatului, starea de sănătate și relațiile cu persoanele apropiate.

Dependența pariurilor și pariatul iresponsabil

Sunt probleme care se dezvoltă în timp și care pleacă de la același raționament al jucătorului: Dorința de îmbogățire. Cum am menționat anterior, pariatul trebuie văzut drept o activitate de destindere și relaxare, jucată în funcție de un buget ales atent de fiecare persoană astfel încât posibile pierderisă nu creeze probleme jucătorului.

Joc responsabil la Winmasters

Winmasters dorește să ofere un mediu cât mai plăcut pariorilor, un mediu care să relaxeze și să distreze clienții. Winmasters dorește ca pariatul să fie făcut cu logică și prudență, în limita unui buget stabilit de fiecare.

Interzicerea minorilor

Winmasters are o politică strictă împotriva jucătorilor de sub 18 ani. Astfel, sunt efectuate frecvent diverse controale pentru a combate această problemă. În cazul în care  jucătorii sunt înscriși cu o vârstă falsă vor pierde orice câștig eventual și pot fi acuzați civil.

Pariază cu cap

Este foarte important să știm când să ne oprim. Se recomandă stabilirea unei sume conform bugetului disponibil, astfel încât pontențiala pierdere a acelei sume să nu afecteze alte cheltuieli de importanță mai mare: chirie, medicamente, rată la bancă, ș.a.m.d. 

În cazul în care suma stabilită inițial a fost pierdută, este recomandată încheierea sesiunii de joc și nu încercarea de recuperare a banilor, acest lucru putând duce la pierderi mult mai mari.

Pariază pentru relaxare

Scopul pariurilor nu este de a câștiga bani, este de relaxare și divertisment. De altfel, dacă această mentalitate s-ar respecta, pariatul nu ar duce la pierderi financiare însemnate și dependențe.

Joacă logic și responsabil

Se recomandă citirea regulilor fiecărui joc astfel încât să ne putem alege favoritele. De reținut este că fiecare joc poate avea reguli și logici diferite. De exemplu, regulile Ruletei sau Blackjack-ului pot fi destul de simple pe când regulile jocului de Poker sunt mai complicate și necesită o atenție mai mare.

Nu paria în momente de slăbiciune

Fie că ai consumat alcool, ești obosit, stresat, nervos, supărat, și așa mai departe, este recomandat să stai departe de jocurile de noroc. Motivul este simplu: în aceste momente poți lua decizii de moment, pe care le poți regreta mai apoi.

Stabilește o limită de timp și găsește-ți diverse hobby-uri

Privirea pariatului drept un hobby este un lucru foarte bun, însă, ideal ar fi ca acest hobby să mai fie însoțit și de altele, fie ele de orice natură.

De asemenea, timpul alocat pariurilor trebuie să fie stabilit în așa fel încât activitățile primordiale din viața de zi cu zi să nu fie afectate.

Metode de prevenție la Winmasters

În cazul în care credeți că întreceți limita și că dezvoltați o dependență, sau cunoașteți pe cineva care ar putea avea această problemă, Winmasters pune la dispoziție un chestionar pentru a calcula cât de sigure sunt jocurile de noroc pentru tine.

În cazul în care răspunsul a fost afirmativ la întrebările din chestionarul anterior, este recomandată moderarea respectiv încetarea parierii și căutarea ajutorului de specialitate pentru a combate această problemă.

Există multe organizații care oferă sprijin și îndrumare specializată pentru depășirea acestei probleme. Winmasters recomandă câteva site-uri pentru contactarea în cazul întâmpinării acestei probleme, site-uri care vor fi menționate mai jos.

  • www.dependenta.ro
  • www.gamblingtherapy.org
  • www.gamcare.org.uk
  • www.gamblersanonymous.org

Gestionarea bugetului pe Winmasters

Winmasters recomandă stabilirea și limitarea la o sumă care să nu depășească pragul de bani alocați unui hobby, suma stabilită de fiecare persoanal în funcție de bugetul și cheltuielile personale.

De multe ori, persoanele care manifestă o dependență a jocurilor de noroc, nu mai țin cont de această sumă stabilită și o depășesc, lucru care duce la cheltuieli suplimentare făcute pe moment.

Este bine de știut că aplicarea unei limite de joc se poate aplica destul de simplu, tot ce aveți de făcut este să accesați secțiunea Informații Personale – Joc Responsabil și să optați pentru una din următoarele opțiuni:

  • Limitarea Depunerilor/ Pierderilor: există facilitatea de a impune limite zilnice, săptămânale și lunare pentru depuneri și pierderi, aplicabile de la momentul predefinirii acestora și care rămân în vigoare până când doriți să le modificați sau anulați.
  • Time-out: această facilitate blochează temporar contul, atunci când considerați că aveți nevoie de o pauză sau decideți să întrerupeți temporar utilizarea serviciilor noastre.
  • Auto-excludere: poate soluționa potențiale probleme ce pot apărea în conjuncție cu jocurile de noroc.
  • Închiderea contului: vă puteți închide contul în orice moment.

De asemenea, în cazul în care aveți nevoie de informații suplimentare, echipa de asistență Winmasters vă stă la dispoziție, trebuie doar să accesați Serviciul de Asistență Clienți.

Dezactivarea contului

În cazul în care decizia dumneavoastră Este de a suspenda activitatea contului, fie pe o perioadă scurtă, fie definitiv, Winmasters  oferă o modalitate ușor de aplicat. Tot ce trebuie să faceți este să accesați Contul Meu – Joc Responsabil, sau să contactați Serviciul de Asistență Clienți unde veți beneficia de toate informațiile necesare pentru suspendarea activității contului.

Concluzie

Dependența jocurilor de noroc este ca oricare altă dependență, o pierdere a controlului asupra pariatului. Trebuie să înțelegem că jocurile de noroc sunt o activitate recreativă, iar scopul acestora este de divertisment și nu de îmbogățire. În cazul în care simțim că am depășit limita și nu putem reveni la normal ne putem folosi de modalitățile de combatere a acestei probleme, fie ele mai mult sau mai puțin radicale.