ruleta exclusiva live betano

Jocul responsabil la Casa Pariurilor

Trebuie să vedem pariatul drept o activitate de practicat în timpul liber cu scopul relaxării. Din păcate, marea majoritate a jucătorilor văd pariatul drept o cale spre îmbogățire și mai rău decât atât unii dintre ei se așteaptă ca pariatul să le aducă un venit lunar sigur din ce în ce mai mare. Ceea ce trebuie să știm este că pariatul vine cu riscuri potențiale serioase pe care noi vi le vom prezenta și vom încerca să le reducem cât mai mult posibil.

Când vine vorba de pariuri și problemele dezvoltate în această branșă, majoritatea celor afectați cred că este doar o perioada de timp până când vor reuși să dea lovitura. Din păcate, această “lovitură” poate să vină foarte greu sau să nu vină niciodată, iar viața celui afectat să se destrame începând cu relațiile cu persoanele apropiate, stabilitatea financiară și sănătatea. Există diverse metode și sfaturi prin care putem combate această problemă, mai drastice sau mai puțin drastice, însă cel mai important aspect este jocul responsabil.

Cum jucăm responsabil? Sfaturile Casei Pariurilor

Prin termenul de joc responsabil trebuie să înțelegem că scopul jocurilor de noroc este de divertisment. Casa Pariurilor își propune să evidențieze efectele nefaste ale pariatului iresponsabil, astfel încât numărul evenimentelor nefericite în care pierderile și pagubele tind la extrem să fie cât mai scăzut.

Nu considera pariurile o metodă de îmbogățire

Problema este simplă. Majoritatea oamenilor cu problema jocurilor de noroc au falsa așteptare cum că vor fi următorii mari câștigători, însă de cele mai multe ori nu este așa.

Nu paria banii pe care nu îi ai

Cum am spus anterior, consideră pariatul drept o activitate de divertisment precum mersul la un film sau o seară în oraș și cheltuie banii în același fel. Nu folosi niciodată banii de care ai nevoie pentru lucruri importante cum ar fi chiria, ratele, etc. pentru pariat.

Nu încerca să recuperezi banii pierduți

Dacă ai pierdut o sumă de bani nu încerca să îți întreci limita stabilită pentru a-i recupera. De cele mai multe ori asta duce la pierderi mult mai mari.

Stabilește o sumă de pariat

Este important să îți stabilești o suma pe care o poți pierde. În cazul în care ai terminat suma de bani stabilită inițial ar trebui să te gândești la terminarea sesiunii de pariat. Altfel, dacă ai câștigat nu poți decât să te bucuri de câștig!

Stabilește o limită de timp

Pe lângă bani, timpul constituie un aspect important. Este recomandat să stabilești cât timp îți permiți să petreci pariind, astfel încât activitățile din viața ta să nu fie afectate de acest lucru.

Nu deveni superstițios

Pariatul este despre șanse și noroc, așadar, indiferent că tu ai un anumit joc preferat la care ai câștigat întotdeauna sau o anumită culoare la ruletă care nu te-a trădat niciodată, superstiția acestor preferințe nu va putea schimba rezultatul final, cum am spus, este despre șanse și noroc.

Citește regulile jocurilor

Pentru a-ți alege jocurile preferate este important să cunoști regulile de desfășurare. Poate că ești genul care preferă Blackjack sau genul care preferă ruleta, acest lucru trebuie decis de tine după puțină documentare despre jocul respectiv.

Nu paria când ești supărat sau nervos

Este recomandat să nu pariezi atunci când nu ești într-o stare de echilibru deoarece acțiunile făcute la supărare sau furie pot avea consecințe regretabile.

Nu paria sub influența alcoolului

De asemenea, nu este recomandată parierea sub influența alcoolului sau a oricăror alte substanțe care îți pot afecta capacitatea de concentrare.

Caută alte hobby-uri sau activități care să compenseze pariatul

Pentru a te asigura că pariatul nu devine principala activitate de relaxare din viața ta este recomandată prezența altor activități recreative.

Programul Joc Responsabil la Casa Pariurilor

Este important să știm când să ne oprim. Dacă consideri că jocurile de noroc au devenit o problemă care îți afectează viața ar trebui să faci tot posibilul să te oprești din a mai paria. Este important să discuți despre această problemă cu persoane de specialitate și să oprești activitatea de pariere, cel puțin pentru o perioada. Prin programul “Joc Responsabil” Casa Pariurilor își propune să ajute persoanele care întâmpina dependențe. 

Conștientizarea problemei

Este o trecere foarte ușoară de la pariatul de plăcere la dezvoltarea unei obsesii dăunătoare. Problemele apar atunci când suma de bani alocată devine din ce în ce mai mare și este proporțională cu pierderile, iar, de asemenea, perioada de timp alocată pariurilor este din ce în ce mai mare. Astfel, un fost hobby care la început îți aducea plăcere și relaxare poate să devină foarte ușor o problema reală în viața cotidiană, problema care îți acaparează gândurile.

Este foarte important să conștientizăm când pariatul devine o problema și să căutăm ajutor de specialitate. Totodată, dacă tentația nu poate fi stăpânită ar trebui considerată și varianta stabilirii unei limite de pariere sau autoexcluderea.

Limitarea sumelor de pariere la Casa Pariurilor

Casa Pariurilor dorește ca numărul cazurilor în care pariurile afectează viață clienților să fie cât mai redus, astfel, în cazurile extreme în care problema autocontrolului devine de nestăpânit, se poate completa un formular prin care se poate declara că problema este de necontrolat, iar, persoana în cerere stabilește o anumită limită de pariere sau dorește excluderea din rândul pariorilor. De menționat este că limitarea și excluderea acțiunilor se aplică doar în mediul pariatului online.

Concluzie

După această sinteză, putem afirma că dependența pariatului este o problemă reală, de actualitate care poate afecta orice parior. Este important să privim pariatul strict ca o metodă de relaxare și să încercăm, pe cât posibil, să nu privim pariatul drept o metodă de a face bani.

În cazul în care considerăm că problema a atins cote alarmante este important să căutăm ajutor de specialitate cât mai curând posibil și să reducem sau să încetăm activitățile de pariere.