...
cum se joaca alias joc

Cum se joacă Alias joc 2024?

Alias este unul dintre cele mai populare jocuri de societate, care vine în ajutorul nostru pentru a comunica și a ne distra alături de cei dragi. Alias este un joc adaptat pentru copii, dar și pentru adulți.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre cum joci Alias, regulament Alias, principalele reguli Alias pe care trebuie să le respecți, dar și informații despre orice extensie Alias, continuă să citești următoarele rânduri ale articolului acestui ghid pas cu pas despre cum se joacă Alias.

Nu rata pagina noastră dedicată jocului remi online! De asemenea, mai poți încerca și pagina noastră cu bonus fara rulaj la casino sau rotiri gratuite!

Număr de jucători4 – 12 jucători
Durată joc45 – 60 de minute
Vârstă minimă10+
Dificultateușoară

Iată mai multe detalii despre cum se joacă Alias 2024:

Citește și articolul nostru despre cum se joacă Activity sau cum se joacă Scrabble împreună cu prietenii și familia!

Despre joc Alias 2024

Alias joc este compus dintr-o tablă de joc, 6 pioni pentru 12 jucători, o clepsidră care cronometrează 60 de secunde și 400 de cartonașe cu câte 8 cuvinte pe fiecare cartonaș, ceea ce duce la un total de 3200 de cuvinte, fiecare dintre aceste elemente fiind explicate în detaliu în cartea cu reguli joc Alias.

Tabla de joc Alias prezintă spații numerotate de la 1 la 8. Setul de reguli Alias vine în ajutorul jucătorilor pentru o dezvoltare corectă a metodei de joc Alias, oferind, de asemenea, explicații despre cum joci Alias, dar și informații utile despre celelalte tipuri de extensie Alias și alte reguli de joc Alias prezente în cartea deumită regulament Alias. 

Dacă ești pasionat de boargames, îți recomandăm și articolele noastre despre cum se joacă Uno și cum joci Catan!

Cum se joacă Alias 2024?

Dacă ai ajuns până în acest punct al articolului, înseamnă că urmărești să afli cum joci Alias alături de cei dragi. Mulți oameni caută reguli de joc Alias sau un scurt regulament Alias înainte de a achiziționa jocul pentru a descoperi dacă Alias joc este pe placul lor. 

Fiecare echipă trebuie să ghicească în 60 de secunde cât mai multe cuvinte de pe cartonașul extras din set, conform listei de reguli joc Alias. Pionul aferent echipei care ghicește cuvinte va fi poziționat pe locul cifrei egale cu numărul de cuvinte ghicit și astfel va acumula puncte conform regulament Alias, secțiunea cum se joacă Alias.

Odată ce afli cum se joacă Alias, rundele de comunicare pot începe fără probleme, acest lucru fiind posibil doar dacă respecți lista de reguli Alias propuse de creator.

Credem că ai fi interesat să descoperi și cum se joacă Ticket to Ride, mai ales dacă vrei să încerci un joc plin de adrenalină!

Tipuri de joc Alias 2024

După ce ai aflat cum joci Alias și reguli Alias, te invităm să citești despre câteva dintre versiunile jocului Alias, apărute în ultima perioadă și să descoperi care Alias extensie ți se potrivește cel mai bine, dar și principalele reguli de joc Alias specifice pentru fiecare extensie joc Alias. 

Joc Alias Femei contra Bărbați

Cum se joacă Alias Femei contra Bărbați este foarte simplu. Echipele sunt formate în funcție de genul fiecărui jucător, astfel femeile vor fi într-o echipă, iar bărbații în cealaltă. Aceștia vor extrage cartonașe care vor conține cuvinte și noțiuni despre sexul opus pentru a putea fi ghicite. Toate aceste instrucțiuni sunt prezentate în carnetul de reguli joc Alias disponibil în cutia fiecărui exemplar de joc. 

Joc Alias Party

Alias Party este un joc derivat din originalul său, Alias joc, care are un regulament Alias aproximativ asemănător cu cel inițial, dar care se diferențiază de primul joc Alias prin faptul că noțiunile scrise pe cartonașele de joc indică termeni distractivi, acțiuni întâmplate la petreceri și multe provocări hazlii, dar modul cum se joacă Alias Party nu este complicat deloc. Dacă îți place distracția și competiția jocurilor de societate în cadrul petrecerilor, atunci această extensie Alias ar putea fi cea potrivită pentru tine. Vârsta minimă pentru această Alias extensie este de 15 ani, iar cea maximă este de 99 de ani, conform reguli joc Alias. 

Joc Alias Junior

Alias Junior este o extensie Alias a jocului inițial, dedicată în mod special copiilor cu vârste sub 10 ani. Regulament Alias Junior care include un set de reguli joc Alias ușor de înțeles este același cu cel al jocului original, însă cartonașele sunt concepute special pentru juniori, fiind mult mai ușor de deslușit. Joc Alias Junior este foarte popular, deoarece contribuie foarte mult la dezvoltarea vocabularului copiilor și îi ajută să comunice mai mult fiind o Alias extensie foarte jucată. 

Alias joc Târziu în Noapte

Joc Alias Târziu în Noapte este o Alias extensie a jocului inițial, iar cum se joacă Alias este foarte simplu. Metoda Alias cum se joacă este prezentată în carnetul de reguli joc Alias. În primul rând, trebuie să știi că această extensie Alias este dedicată în mod special adulților, iar setul de reguli Alias este identic cu cel original, însă reține faptul că noțiunile de pe cartonașele de joc Alias te pot face să roșești!

Acestea sunt principalele versiuni de joc Alias care sunt la mare căutare și care acumulează popularitate pe zi ce trece, atât în rândul copiilor, cât și în cel al adulților. De asemenea, există versiuni care includ domenii precum sport, gastronomie sau științe, iar în funcție de ce te pasionează, îți poți alege versiunea după bunul plac, respectând lista de reguli de joc Alias pentru o experiență cât mai plăcută alături de cei dragi.

Istorie joc Alias

Alias joc a fost creat în Finlanda, numele creatorului său fiind Mikko Koivusalo. Acesta a lansat pe piață Alias joc împreună cu reguli Alias și explicații despre cum se joacă Alias, în anul 1990. Alias este astăzi unul dintre cele mai interesante și jucate jocuri de societate, atât în rândul adulților, cât și în rândul copiilor.

De-a lungul timpului a fost dezvoltat și transpus sub forma unor diferite versiuni pe mai multe domenii precum natură, sporturi, gastronomie, pentru juniori, pentru adulți, cu tematică de petreceri și multe altele, fiecare dintre aceste extensii Alias având propriul ei set de reguli Alias conform tematicii pe care o reprezintă Alias joc. 

În prezent, Alias joc, indiferent de Alias extensie, este unul dintre cele mai apreciate jocuri de societate care dezvoltă vocabularul și comunicarea oamenilor, indiferent de vârstă, într-un mod distractiv și plăcut. De asemenea, joc Alias vine întotdeauna însoțit de carnetul cu regulament Alias care prezintă setul de reguli joc Alias bine întocmit încă de la apariția jocului, acesta venind în ajutorul tuturor jucătorilor care vor să afle Alias cum se joacă. 

Alte detalii despre Alias joc 2024

Acum că știi Alias cum se joacă, este interesant să știi și de unde provine numele Alias joc. Alias înseamnă poreclă sau un alt nume, de aceea, cuvintele explicate de pe cartonașele de joc Alias vor fi explicate sub formă de alte denumiri sau sinonime pentru a fi ghicite de către ceilalți jucători. Conform setului de reguli Alias, nu este voie să fie specificat numele exact al termenului aflat pe cartea de joc.

Concluzie

Sperăm că articolul nostru te-a ajutat să reții cum joci Alias, câteva din principalele reguli Alias din regulament Alias și o extensie Alias care ți-a plăcut. Pe lângă faptul că Alias este un joc deosebit de comunicare, acesta este foarte educativ și distractiv pentru toată lumea care îl joacă!

Autor

Mara Ivan

Editor Senior