cum se joaca trombon

Cum se joacă Trombon joc 2023?

În articolul de astăzi, îți arătăm tot ce trebuie să știi despre joc Trombon. Îți arătăm setul complet de reguli Trombon și alte aspecte importante ce țin de acest joc de cărți Trombon. După cum vei vedea, este foarte simplu să te distrezi cu Trombon joc și suntem siguri că te vei distra de minune. Așadar, cum se joacă Trombon? Vom afla în cele ce urmează.

Înainte să-ți arătăm cum joci Trombon, îți prezentăm aspectele de bază care țin de Trombon reguli. Hai să vezi și tu de câți jucători este nevoie pentru Trombon joc de cărți, vârsta minimă, dificultatea și durata unui joc Trombon.

Număr de jucători2 – 12 maxim
Vârsta minimăorice vârstă
Durată joc5 – 40 de minute
Dificultatescăzută

Dacă vrei să descoperi mai multe ghiduri despre jocuri, atunci îți recomandăm să citești cum se joacă Jenga, cum joci Canastă, reguli de joc Dixit și cum se joacă Țintar, pentru distracție garantată!

Despre joc cărți Trombon 2023

Trombon joc de cărți este una dintre cele mai simple metode de distracție între prieteni. Setul de reguli Trombon este unul foarte simplu și te poți juca numai cu un singur pachet standard de 52 de cărți. Dacă sunteți mai mulți jucători la joc cărți Trombon, este bine să folosiți 2 pachete standard. Astfel, cum se joacă Trombon rămâne și la latitudinea voastră.

În esență, la joc de cărți Trombon, trebuie să fii capabil să-ți ascunzi foarte bine emoțiile. Ceilalți participanți nu trebuie să-și dea seama dacă spui adevărul sau minți.

Cum joci Trombon 2023?

Mai departe, îți prezentăm totul despre reguli de joc Trombon. Acest regulament Trombon poate să varieze, dar în esență, este același joc. Este important ca înainte de joc Trombon, să cădeți de acord cu privire la toate aspectele ce țin de reguli de joc Trombon. Așadar, vezi mai jos cum se joacă Trombon:

 • Scopul la Trombon joc cărți este să rămâi fără cărți în mână.
 • Se împart cărțile în mod egal tuturor jucătorilor, conform Trombon reguli.
 • Poți să scoți cărțile care formează perechi la Trombon joc. Dacă ai cele 4 cărți, câte una din fiecare suită, le scoți în afară pe toate.
 • Așa cum spune regulament Trombon, primul jucător așează pe masă 1-3 cărți cu fața în jos. Acesta trebuie să le spună și valoarea lor. Poate spune adevărul sau poate minți, conform Trombon regulament.
 • Fiecare jucător va face același lucru, după reguli Trombon.
 • Dacă un jucător crede că altul a mințit, poate striga „Trombon”. Dacă într-adevăr a mințit, acesta trebuie să ia toate cărțile aflate pe masă. Dacă a spus adevărul, cel care a strigat „Trombon” trebuie să ia cărțile, conform setului de reguli Trombon.

Așa cum vezi, acest regulament Trombon nu este deloc dificil, deci Trombon joc poate fi jucat de oricine. Acum că ai aflat cum joci Trombon, este timpul să mai afli și alte aspecte mai generale ce țin de Trombon joc cărți. Discutăm despre tipurile de joc de cărți Trombon și despre câteva sfaturi pentru un joc Trombon de succes.

Citește mai multe și despre cum joci Monopoly, reguli de joc Nu te supăra frate, regulament Popa Prostul și cum se joacă Rentz, pentru petreceri reușite alături de prieteni!

Tipurile de Trombon joc de cărți 2023

Joc Trombon apare în mai multe variante, dar fiecare este la fel de distractivă. Hai să vedem care sunt tipurile principale, după Trombon reguli:

 • Versiunea de Trombon joc de cărți în care se pune o singură carte.
 • Setul de Trombon reguli deja menționat în care poți să lași 4 numere de aceeași culoare/suită.
 • Joc Trombon în care primul jucător pune prima carte cu fața în sus. Setul de reguli Trombon se referă numai la primul jucător. Ceilalți vor pune cărți tot cu fața în jos.
 • Se poate folosi Trombon regulament în care se joacă cu un pierzător, dar va dura mai mult. Astfel, cel care rămâne cu cărți în mână pierde.
 • Se poate juca și pe porunci, în care cineva a mințit sau cel care strigă „Trombon” se înșeală. Astfel, setul de reguli de joc Trombon devine și mai interesant.
 • Puteți să stabiliți încă de la început câte cărți trebuie să depună fiecare. Se poate folosi un Trombon regulament în care este un număr fix sau fiecare alege pentru el, între 1 și 3 cărți. Având în vedere că majoritatea jucătorilor vor dori să pună cât mai multe cărți, este bine de stabilit un număr fix.

Vezi articolele noastre despre regulamente Table, Domino, Remi și Macao, dacă ești pasionat de aceste jocuri pe care le poți încerca cu prietenii și familia! Încearcă și joc Șeptică!

Istorie Trombon joc cărți

Acum că am văzut totul despre Trombon regulament, este timpul să vorbim și despre istoria Trombon joc cărți. Cărțile de joc nu au o istorie bine definită. Nu există multe scrieri rămase despre felul în care oamenii își petreceau timpul liber în trecut. Totuși, putem cunoaște că acest joc de cărți Trombon a apărut sub mai multe nume. Cel puțin, esența de reguli de joc Trombon este aceeași. De aceea, în SUA apare și sub numele de ”Cheat”, ”Doubt It”, ”Bluff” și ”Bullshit”.

Multe înregistrări arată că originea de Trombon joc cărți este în SUA, în secolul al 18-lea, de un anumit Edmond Hoyle. Scriitorul britanic este cunoscut pentru invențiile sale de jocuri de cărți, deci nu este exclus să fi venit și cu primul set de reguli de joc Trombon.

Printre altele, Hoyle a inventat și jocul Whist, unul cu un set de reguli mai complicat, după cum poate știi deja. A mai scris tratate despre alte jocuri deja existente, precum șahul. Dar aceasta nu este probabil singura sursă pentru Trombon joc de cărți. În Spania și America Latină, mai are denumiri de ”Mentiroso” și ”Desconfio”. În Spania, există și o versiune cu 40 de cărți, iar numărul jucătorilor este de 2, 3, 4 sau 5.

Distrează-te pe cinste cu jocurile Activity, Scrable, Uno și Catan, printre cele mai populare jocuri la petreceri și întâlniri cu familia!

Cum se joacă Trombon 2023 – alte informații

Am văzut deja cum joci Trombon și chiar și un mic istoric. Trebuie să mai știi că poți să strigi „Trombon” numai înainte ca următorul jucător să pună o nouă carte. În caz contrar, jucătorul care probabil a mințit scapă.

De asemenea, este bine să ții minte ce spun alți jucători. Astfel, îi poți prinde cu minciuna dacă aceleași cărți s-au repetat. Dacă știi ce se spune, nu poți fi prins nici tu cu că ai mințit.

Citește ghidurile noastre despre cum se joacă Ticket to Ride, cum joci Alias, regulament Toci, reguli de joc Kings și cum se joacă Biliard, pentru a te distra și a câștiga la jocurile preferate!

Concluzie

Acum că ți-am arătat cum se joacă Trombon și de regulament Trombon trebuie să respecți, nu-ți mai rămâne altceva de făcut decât să-ți aduni prietenii și să vă distrați. După cum ai văzut, ai aflat repede cum joci Trombon și trebuie doar să stabiliți un set de Trombon reguli de joc clar.