cum se joaca ticket to ride

Cum se joacă Ticket to Ride 2023?

Joc Ticket to ride 2023 este unul dintre cele mai tari jocuri de societate, creat în perioada modernă, potrivit pentru toate vârstele. Ticket to ride joc 2023 este cu siguranță unul dintre jocurile care instigă distracția și intelectul. Dacă vrei să afli cum joci Ticket to ride atunci te invităm să citești articolul nostru despre cum se joacă Ticket to ride pentru mai multe informații legate de regulament Ticket to ride 2023, setul special de reguli Ticket to ride și multe alte informații util despre Ticket to ride joc 2023.

De asemenea, poți afla ce versiuni de joc există și îți poți alege o extensie Ticket to ride 2023 potrivită pentru tine și camarazii tăi de joc din lista de extensii Ticket to ride 2023 prezentată și în articolul de astăzi. 

Număr de jucători2-5 jucători
Durată joc45-60 de minute
Vârstă minimă8+
Dificultateușoară

Îți punem la dispoziție mai multe ghiduri despre cum se joacă Activity joc, cum joci Scrabble sau cum se joacă Catan!

Despre joc Ticket to ride 2023

Ticket to ride joc 2023 este unul dintre cele mai incitante și aventuroase jocuri de societate moderne, având la bază creația literară “Ocolul Pământului în 80 de zile”, însă este adaptat pentru călătoria celor 5 prieteni aventurieri care decid să facă turul Americii de Nord în doar 7 zile.

În funcție de zona de pe glob aleasă, diferite versiuni au fost concepute, existând astăzi câte o extensie Ticket to ride 2023 pentru fiecare continent, dar și diferite versiuni pentru state, precum Ticket to ride United Kingdom. 

Cum se joacă Ticket to ride 2023

Dacă vrei să afli cum joci Ticket to ride 2023 atunci ai ajuns în locul potrivit. Conform setului de reguli Ticket to ride 2023, poți afla foarte ușor toate informațiile despre Ticket to ride cum se joacă, în funcție de strategiile pe care vrei să le aplici și căile alese pentru a călători pe tabla de joc. Pentru acest lucru există 3 modalități de reușită la acest boargame, mai ales dacă te întrebi cum joci Ticket to ride 2023 și cum se desfășoară o sesiune de joc Ticket to ride 2023:

 • Desenarea cărților de tren;
 • Alegerea unui traseu de călătorie;
 • Extragerea biletului cu destinația unde doriți să ajungeți în urma traseului parcurs.

Setul de cărți de joc Ticket to ride 2023 este ales în funcție de culoarea și lungimea traseului ales de către jucători. În cadrul rundelor de joc, este necesar, conform setului de reguli Ticket to ride despre cum joci Ticket to ride, să se marcheze punctajul în funcție marcarea traseului parcurs de trenul jucătorilor, dar și după numărul de vagoane utilizate, punctele vor fi atribuite astfel:

 • 1 vagon de tren = 1 punct;
 • 2 vagoane de tren = 2 puncte;
 • 3 vagoane de tren = 4 puncte;
 • 4 vagoane de tren = 7 puncte;
 • 5 vagoane de tren = 10 puncte;
 • 6 vagoane de tren = 15 puncte.

La final, jucătorul care deține 2 sau mai puține trenuri la sfârșitul rândului său este cel care încheie runda, astfel fiecare dintre ceilalți jucători va primi câte o tură în plus, iar ulterior se va trece la calculul scorului în funcție de biletele de destinație finalizate, dar și cele nefinalizate.

Tipuri de joc Ticket to ride 2023

După ce ai aflat cum joci Ticket to ride 2023 și setul de reguli Ticket to ride 2023, te invităm să citești câteva rânduri despre versiunile jocului, apărute în ultima perioadă și să descoperi care Ticket to ride extensie 2023 este pe placul tău.

 • Ticket to ride America 2023

Este jocul original apărut, având la bază o tablă de joc care ilustrează trasee și destinații către cele mai populare locații de pe continentul american.

Fiind jocul inițial toate versiunile următoare au la bază același set de reguli de joc Ticket to ride și aceleași informații despre cum joci Ticket to ride 2023, însă se diferențiază prin locațiile ilustrate pe tabla de joc. Aceste locații diferă, astfel că la o extensie Ticket to ride pot fi reprezentate ușor diferit comparativ cu altă Ticket to ride extensie, în funcție de continentul versiunii. 

 • Ticket to ride Europa 2023
 • Ticket to ride Asia 2023
 • Ticket to ride- The Heart of Africa 2023

De asemenea, există versiuni de joc care sunt dedicate special pentru anumite țări ale lumii. Și la aceste jocuri, fiecare extensie Ticket to ride 2023 diferă în funcție de specificul și tema abordată pentru acea Ticket to ride extensie. Însă cum se joacă Ticket to ride 2023 se bazează pe același set de reguli și principii indiferent de extensie Ticket to ride 2023. După cum ai observat, dacă ești curios să descoperi cum joci Ticket to ride 2023 cu anumite versiuni din diferite țări, totul este foarte clar.

 • Ticket to ride Netherlands 2023
 • Ticket to ride United Kingdom 2023
 • Ticket to ride India 2023

Un alt criteriu de a cataloga fiecare extensie Ticket to ride 2023 în funcție de răspunsurile la întrebarea Ticket to ride cum se joacă 2023 sunt orașele pe care le reprezintă tabelele de joc ale versiunilor apărute recent:

 • Ticket to ride Amsterdam 2023
 • Ticket to ride London 2023
 • Ticket to ride New York 2023

Istorie joc Ticket to ride 2023

Acum că ai aflat cum joci Ticket to ride 2023, este interesant să știi și o mică parte de istorie legată de Ticket to ride joc. Acesta a fost publicat în anul 2004, în variantă originală de către publicația Days of Wonder, dar designer-ul jocului se numește Alan R. Moon, acesta fiind cel care a conceput în întregime interfața jocului, carnetul de reguli de joc Ticket to ride și a scris despre cum se joacă Ticket to ride 2023. Ulterior, pornind de la Ticket to ride extensie inițială au fost create și celelalte extensii prezentate mai sus.

Alte detalii despre Ticket to ride joc 2023

Ticket to ride joc 2023 aduce în viața fiecărui jucător care participă la rundele sale spirit aventurier și plăcerea călătoriei, alături de distracție și voie bună. Jocul vine împreună cu următoarele componente:

 • O Hartă de bord cu rute;
 • Un carnet cu reguli Ticket to ride care conțin regulament Ticket to ride;
 • 5 markere pentru scot confecționate din lemn;
 • 144 de cărți de joc cu ilustrații conform extensii Ticket to ride;
 • 110 cărți de vagon pentru fiecare dintre paleta de extensii Ticket to ride (12 cărți în funcție de culoare sau de tipul de vagon și 14 locomotive denumite wild card);
 • 30 de bilete de destinație conform regulament Ticket to ride 2023;
 • Un card care rezumă întreaga ta călătorie;
 • O carte bonus de călătorie, explicată pe larg în setul de reguli Ticket to ride 2023 din regulament Ticket to ride 2023;
 • Un card promoțional pentru hărți ale celorlalte extensii Ticket to ride 2023 pentru a explora cum se joacă Ticket to ride 2023 și pentru a vedea și celelalte reguli Ticket to ride 2023;
 • Un card promoțional pentru Days of Wonder 2023, creatorul jocului Ticket to ride 2023, fiind cel care a pus bazele setului de reguli Ticket to ride;
 • 240 de vagoane colorate confecționate din plastic dintre care 45 sunt pentru fiecare culoare pentru joc, având și câte 3 vagoane suplimentare.

Aceste componente ale jocului Ticket to ride 2023 pot diferi în funcție de fiecare variantă prezentă în lista de extensii Ticket to ride sau în funcție de foaia de regulament Ticket to ride 2023 prezentă în fiecare cutie a jocului. Toate aceste elemente te vor ajuta să descoperi cum se joacă Ticket to ride 2023.

De asemenea, vezi și ghidurile noastre despre cum se joacă Uno sau cum joci Alias! Accesează și pagina noastră dedicată jocului de remi online!

Concluzie

Așadar, acum că știi mai multe detalii despre cum se joacă Ticket to ride 2023, dar și informații despre regulament Ticket to ride 2023 și alte extensii ale jocului, poți explora împreună cu cei dragi orice teritoriu necunoscut îți dorești, din trenul tău, de oriunde te afli. Joacă Ticket to ride alături de prieteni și familie, distrându-te pe cinste!