cum se joaca biliard online

Cum joci Biliard?

Jocul de Biliard este foarte cunoscut peste tot în lume. După cum probabil știi deja, există mai multe tipuri, cu multe reguli Biliard. În acest articol, îți prezentăm tot ce este nevoie să știi despre jocuri cu Biliard. Vom discuta despre Biliard regulament, jocuri cu Biliard online, jocuri gratis Biliard și alte lucruri ce țin de istorie și de masa de Biliard.

Număr de jucători2 sau 4
Durată joc10 – 30 minute
Vârstă12+
Dificultatemedie

Dacă ești curios cu privire la alte ghiduri de joc, te invităm să citești articolele noastre despre cum se joacă Trombon, cum joci Kings, reguli de joc Toci și regulament Alias!

Despre joc Biliard 2024

Sunt mai multe tipuri de jocuri cu Biliard, dar esența este aceeași. Jocul se desfășoară pe o masă de Biliard dreptunghiulară, cu 6 buzunare. 4 buzunare sunt la colțuri, iar încă 2 la mijlocul segmentelor lungi ale dreptunghiului.

Toată ideea este să bagi bile de un anumit fel în buzunare sau în anumite buzunare. Sunt mai multe variante de Biliard regulament, cu un număr variabil de bile. Cel mai cunoscut joc este jocul de Biliard cu bila 8.

Despre aceste reguli Biliard bila neagră vom discuta mai pe larg. De asemenea, pentru a înțelege cât mai bine setul de reguli Biliard clasic, te poți juca și jocuri online cu Biliard. În acest mod, vei vedea practic ce presupune un astfel de joc. Sunt mai multe site-uri care oferă jocuri cu Biliard online, iar unele dintre ele pot fi jucate și împotriva jucătorilor reali.

Credem că vei fi interesat și despre ghidurile de joc disponibile pentru Ticket to Ride, Catan, Uno și Scrable! Joacă jocurile preferate chiar acum!

Biliard Reguli – Cum joci Biliard 2024?

În cele ce urmează, discutăm pe larg despre tot ce trebuie să cunoști despre reguli Biliard clasic. Vom vedea câte bile sunt la Biliard și cum se joacă, pas cu pas.

 • La început, se așează toate cele 16 bile. Bila albă, pe care o lovești cu tacul, se pune într-o parte a mesei. Cu celelalte 15 bile se formează un triunghi, unde bila 8 este în centru.
 • Lovești cu bila albă triunghiul de bile.
 • Scopul tău este să bagi ori bile pline (de la 1 la 7) sau bile cu dungi (de la 9 la 15).
 • După ce ai introdus o bilă din oricare categorie, conform setului de reguli Biliard amatori, trebuie să introduci și restul de 6.
 • După ce le introduci pe toate în orice buzunare, trebuie să bagi bila neagră. Aici, setul de reguli de joc Biliard variază. Un regulament Biliard nu impune vreo condiție – poți să introduci bila neagră în orice buzunar. Alte seturi de Biliard regulament stipulează că bila neagră trebuie introdusă în buzunarul opus ultimului buzunar în care ai introdus bile normale. Totodată, poți alege tu buzunarul în care să o introduci. Dacă bagi bila 8 în altul, pierzi jocul.

Acesta este setul de reguli Biliard clasic general. Poți încerca și tu un joc Biliard gratis pentru a testa modul de joc. Totodată, trebuie să mai ții cont de următoarele:

 • Dacă introduci o bilă de-ale tale, mai ai dreptul la încă o lovitură. Rândul tău se termină atunci când nu ai mai introdus altă bilă eligibilă.
 • Dacă introduci din greșeală bila neagră într-un buzunar, înainte să bagi restul bilelor la jocul cu Biliard, pierzi partida.
 • Dacă nu atingi o bilă de ale tale sau nu atingi vreo bilă, oponentul are dreptul să mute bila albă oriunde dorește, confor setului de Biliard reguli.
 • În cazul în care bagi bila albă, adversarul o poate muta oriunde pe masă. De asemenea, setul de reguli de joc Biliard spune că pierzi rândul, chiar dacă ai introdus și o bilă eligibilă.

Am pregătit pentru tine și articole despre cum se joacă Activity, reguli de joc Macao, cum joci Remi și regulament Domino, dacă vrei să încerci jocuri noi și foarte distractive!

Tipuri de jocuri Biliard gratis 2024

În afară de aceste reguli Biliard bila neagră, mai există și alte tipuri. Hai să vedem câte ceva despre fiecare dintre aceste jocuri online cu Biliard:

 • 9 Ball: sunt folosite numai bilele de la 1 la 9. La Biliard reguli, trebuie să introduci într-un buzunar bila cu numărul 9. Bila albă trebuie să lovească cea mai mică bilă aflată pe masă.
 • 10 Ball: se joacă cu 10 bile, iar cel care introduce într-un buzunar bila 10, va câștiga. Are multe asemănări cu 9 Ball, în ceea ce privește Biliard regulament.
 • One Pocket: fiecare jucător are un buzunar dintr-un colț de la masa de Biliard în care poate introduce bile. Cel care introduce primul 8 bile va câștiga.
 • Straight Pool: este jocul cu cele mai simple Biliard reguli. Trebuie să introduci mai multe bile decât adversarul. Nu contează tipul sau ordinea bilelor.

Distrează-te garantat și cu jocurile Rentz, Popa Prostul, Table și Nu te supăra frate, despre care poți citi în articolele noastre specifice!

Istorie jocuri de Biliard 2024

Istoria de jocuri cu Biliard este una destul de lungă. Jocul provine din cricket și a fost jucat din secolul al 15-lea. Termenul provine probabil din Franța, de la „billart” (tac) sau „bille” (bilă). În același secol, jocul se mută în interior, pe o masă și are o pânză asemănătoare gazonului, de culoare verde. Prima masă de joc Biliard descoperită este din 1470 și a aparținut lui Ludovic al XI-lea, regele Franței.

Abia la mijlocul secolului al 17-lea este conceput tacul modern. La început, bilele se loveau cu ceva ce părea mai mult o crosă de golf sau de cricket. La sfârșitul secolului al 18-lea, s-a inventat Biliardul englezesc. Se juca numai cu 3 bile, dar masa avea 6 buzunare. 

În timp, mesele, bilele și tacurile devin mai bune, datorită descoperirilor noilor materiale plastice. În 1823, apar vârfurile din piele ale tacurilor. Astfel, jucătorii puteau aplica un efect de rotire pentru bile. De aici provine numele de „lovitură englezească”.

John Thurston a introdus mantele din cauciuc natural, în anul 1865. Înainte, din 1839, se folosea cauciucul vulcanizat, prin procesul descoperit de Goodyear. În 1900, apare tipul de Biliard 8 Ball. În 1910, apare Straight Pool, iar în 1920, apare 9 Ball.

Află din articolele noastre cum se joacă Monopoly, reguli de joc Țintar, cum joci Canastă, regulament Dixit și cum se joacă Jenga, pentru a te distra alături de prieteni și familie!

Joc Biliard 2024 – alte informații

Sunt multe jocuri online cu Biliard disponibile pe o sumedenie de pagini web. De asemenea, există și aplicații dedicate cu jocuri cu Biliard online. Poți juca și cu alți jucători sau împotriva calculatorului. Pentru a face lucrurile și mai interesante, sunt disponibile și turnee online.

Totodată, setul de regulament Biliard este același, indiferent ce alegi să joci. Nu ai nevoie decât de mult exercițiu pentru a-ți perfecționa precizia și strategia.

Joc Biliard gratis se poate juca în 2 sau în echipe de câte doi participanți. Atunci când se joacă 4, jucătorii au fiecare rândul lui, în mod alternativ. Astfel, la reguli Biliard clasic, ordinea este următoarea:

 • Jucătorul 1 din echipa A;
 • Jucătorul 1 din echipa B;
 • Jucătorul 2 din echipa A;
 • Jucătorul 2 din echipa B.

Concluzie

Acum că știi ce Biliard reguli trebuie să respecți, nu-ți mai rămâne altceva de făcut decât să te distrezi și tu cu jocuri Biliard gratis pe internet sau de ce nu, în locațiile fizice, cu prietenii tăi. Multe astfel de locuri sunt cu reguli Biliard clasic, cele menționate în articolul de astăzi.