article-image

Superstiții de Crăciun și Anul Nou – Ghidul norocos!

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar emoțiile sunt din ce în ce mai mari. La sfârșit de an, găsim prilegiul de a lua o pauză de la toate grijile acumulate și de a petrece timp prețios cu cei dragi. Festivitățile de sărbători aduc voie bună și ne reamintesc să fim mai buni, mai iubitori, mai darnici și mai recunoscători. Pășim cu încredere în noul an, sperând că va fi și mai roditor decât cel ce a trecut, dar vrem să facem acest lucru ca la carte. Așadar, în articolul de azi vă vom prezenta cele mai importante superstiții de Crăciun și Anul Nou de care să ții cont pentru a avea succes în anul care vine!

Crăciunul și Revelionul sunt fără doar și poate sărbătorile cu cele mai multe obiceiuri din an. Iar noi, bine-cunoscuți ca fiind păstrători de tradiție, urmăm cu sfințenie aceste credințe străvechi. De la împodobirea bradului și decorațiuni, la mesele festive, vestimentație sau pur și simplu vreme, o serie nesfârșită de superstiții de Crăciun și Anul Nou ne-au intrat în obișnuiță, sperând că respectarea lor ne va aduce noroc.  

Superstiții de Crăciun – Tradiții neobișnuite

Crăciunul este, pe lângă o sărbătoare creștină, acea perioadă magică a anului care aduce laolată obiceiuri din generație în generație. Iar poporul nostru, considerat un izvor nesecat de tradiții, a urmat aceste credințe din cele mai vechi timpuri și până astăzi.

superstitii de craciun

Nelipsitul brad de Crăciun, îndrăgitele globuri roșii sau lumânările aprinse în Ajun sunt doar câteva dintre simbolurile ce nu pot lipsi din locuința oricărui român. La acestea se adaugă zeci de alte superstiții de Crăciun și Anul Nou, pe care suntem nerăbdători să ți le împărtășim!

Măturatul pragului

Una dintre cele mai cunoscute superstiții de Ajunul Crăciunului îi face pe oameni să măture pragul casei în această zi pentru a avea noroc anul următor. Astfel, se consideră că sunt îndepărtate toate spiritele negative care au existat sau care au pătruns vreodată în locuința respectivă. Lasă o mătură la intrarea în casă ca să nu uiți să cureți pragul casei în seara de Ajun!

Superstiții Crăciun despre vreme

Bineînțeles, ca în cazul oricărei sărbători românești, vremea dictează cum se va desfășura anul următor. Așadar, dacă în ziua de Crăciun va ninge, înseamnă că vom avea parte de un Paște însorit. Iar dacă cerul va fi senin în ziua de Crăciun, anul ce urmează se va dovedi a fi foarte doritor.

superstitii de craciun vreme

Să sperăm că în acest an vom avea parte și de cer senin, și de o ninsoare liniștită!

Apă cu argint și nuci

Printre cele mai neobișnuite superstiții de Crăciun se numără și spălatul pe față cu apă, argint și nuci. Astfel, pentru a fi bogat și sănătos în anul ce urmează, se pune un obiect de argint și o nucă în apa cu care te speli pe viață. Prin urmare, argintul prognozează că vei fi bogat, iar nuca, datorită proprietăților benefice, face ca sănătatea ta să nu întâmpine probleme!

Ce îți putem prognoza noi este că noile bonusuri casino Crăciun 2020 îți aduc câștiguri inedita la final de an!

Mărul din Ajun

Celebra zicală “Un măr pe zi ține doctorul departe!” capătă forma “Un măr pe zi ține norocul aproape!” Deci, așa cum probabil ați intuit deja, una dintre cele mai interesante superstiții Ajunul Crăciunului spune că mâncând un măr în această seară, vei atrage norocul de partea ta în anul care urmează!

Având norocul de de partea ta, merită să-ți îmbogățești sărbătorile cu noul bonus Crăciun Betano 2020!

Cadoul din Ajun

Unul dintre cele mai așteptate momente de Crăciun este cel în care se dăruiesc cadouri. Bucuria este atât a celui care primește, cât și a celui care oferă. Goana după cadoul perfect pentru cei dragi este o activitate foarte distractivă în această perioadă, care ne face să simțim mai bine spiritul darnic al Crăciunului.

superstitii de craciun cadou de ajun

Însă ai grijă când vrei să oferi aceste cadouri! Una din zecile de superstiții de Ajunul Crăciunului ne avertizează că în cazul în care nu vom oferi un cadou în seara de Ajun, anul ce urmează nu va fi atât de prosper pe cât ne-am dori!

Usturoi și semințe de mac

Credințele în farmece și blesteme vrăjitorești nu sunt o noutate pentru zona noastră, iar cu ocazia sărbătorilor de iarnă, regăsim și o astfel de superstiție. Pe scurt, punând usturoi și semințe de mac în cele patru colțuri ale mesei de Crăciun, vei fi păzit de orice necaz care s-ar putea abate asupra ta!

Dacă pleacă ceva din casă, pleacă și norocul

Vechi superstiții de Crăciun și Anul Nou spun că nu este indicat să împrumuți bani cuiva sau de la cineva în aceste zile. În caz contrar, se consideră că anul următor va fi sărac, deci cel mai bine ar fi să-ți gestionezi cu atenție banii!

Totodată, din lista de superstiții Anul Nou vei afla că îți este interzis să faci curat, să duci gunoiul sau să dai afară din casă orice obiect dacă vrei ca norocul să nu-ți fie alungat. Pregătește totul din timp pentru a nu întâmpina acest probleme!

Superstiții de Crăciun pentru masa festivă

Masa festivă de Crăciun este cu siguranță unul din lucrurile pentru care depunem cel mai mult efort la sfârșit de an. Vrem ca toate rețetele să iasă perfect și să fie pe gustul invitațiilor, întrecându-ne în preparate care mai de care mai apetisante. Una dintre cele mai importante superstiții de Crăciun legate de masa festivă ne îndeamnă să așezăm un fir de busuioc pe aceasta pentru a avea parte de noroc și prosperitate!

superstitii de craciun masa festiva busuioc

Iar dacă nu găsiți o activitate interesantă pentru aceste zile de relaxare, noi vă propunem o listă cu cele mai bune filme de Crăciun Netflix pe care să le vizionați alături de cei dragi!

Fără pantofi noi de Crăciun

Deși nu are atât de mult sens, una dintre cele mai neobișnuite superstiții Crăciun ne sfătuiește să nu purtăm pantofi noi în această zi de sărbătoare pentru că acest lucru va atrage ghinionul asupra noastră. Așadar, dacă intenționai să-ți etalezi o ținută complet nouă de Crăciun, ai face bine să o asortezi cu o pereche de pantofi mai vechi!

Superstiții de Revelion – An Nou, Obiceiuri Vechi!

Sărbătoarea nu se încheie odată cu Crăciunului, ci continuă cu distracția din noaptea de Anul Nou! Dacă de Crăciun am petrecut liniștiți, în familie, refăcându-ne toate forțele, seara de Revelion este menită să ne pregătească pentru aventura ce o avem de parcurs în noul an!

superstitii de anul nou

Cu încredere și speranță în suflet, dorim să întâmpinăm  Anul Nou în cel mai frumos mod cu putință! Dar pentru a face acest lucru corect, ar fi bine să nu neglijăm cele mai importante superstiții de Anul Nou pe care urmează să vi le prezentăm. Culoarea roșu, șampania, artificiile și săruturile sub vâsc sunt doar câteva dintre elementele care alcătuiesc tabloul perfect de Revelion!

Fără lacrimi în noaptea dintre ani!

Una dintre cele mai cunoscute superstiții Revelion spune că așa cum vei întâmpina anul nou, așa te vei simți pe tot parcursul lui. Este momentul ideal să contemplezi asupra a ceea ce a mers bine sau rău, propunându-ți să te corectezi și să evoluezi. Deci, nu plânge, nu fii trist sau nervos, ci renunță la orice stare negativă și privește cu entuziasm la ce îți rezervă noul an!

Iar pentru a intra în noul an fericit, ți-am pregătit o promoție Crăciun Admiral care te va da pe spate!

Superstiții de Revelion despre vestimentație

O preocupare deosebit de importantă pe care o avem în noaptea dintre ani este legată de ce vom purta. Vrem să fim cât mai aranjați și admirați la intrarea în noul an, dar trebuie să ținem cont și de anumite aspecte.

superstitii anul nou vestimentatie rosu

Pentru ca energiile pozitive să ne însoțească mai departe, este indicat să purtăm haine noi, de preferat roșii!

Buzunare pline, an bogat!

Banii nu aduc fericirea, dar cu siguranță o întrețin. Când vine vorba să ne punem dorințele pentru noul an, nu există niciun dubiu că includem pe acea listă și norocul financiar. Iar pentru ca banii să nu fie o problemă, trebuie să ne asigurăm că la trecerea dintre ani avem bani în buzunare și că farfuriile de pe masă sunt bogate! Alții, mai superstițioși, își pun și usturoi în buzunare pentru a se feri de farmecele rele.

Pentru ca buzunarele tale să fie pline în noaptea dintre an, nu rata noul calendar Crăciun Unibet 2020 care îți aduce câștiguri de senzații!

Superstiții de 1 ianuarie

O altă superstiție de Anul Nou ne îndeamnă să muncim pe 1 ianuarie pentru a avea mai multe șanse să evoluăm în carieră pe viitor. Știm sigur că nimeni nu agreează această idee, mai ales după o noapte în care a petrecut până în zori. Se pare însă că trebuie să fim harnici în prima zi din an pentru a culege roadele de mai târziu!

De asemenea, este indicat să te trezești devreme în dimineața de 1 ianuarie pentru a nu fi leneș următoarele 12 luni. Asta dacă apuci măcar să dormi în noaptea dintre ani. În acest caz, sperăm că nu te vei confrunta cu un an plin de nopți albe.

Superstiții de revelion în dragoste

Prezența vâscului este una dintre cele mai respectate superstiții de Crăciun și Anul Nou. În seara de revelion, sărutul sub vâsc joacă un rol important pentru cei aflați în cuplu. Deși obiceiul este destul de nou la români, acesta a devenit o regulă pentru îndrăgostiții care doresc să aibă o relație solidă și plină de iubire.

sarut sub vasc de anul nou

Se crede că partenerii care nu se sărută în noaptea dintre ani vor întâmpina multe obstacole în relația lor.

Nu intra în noul an cu datorii

De preferat ar fi să îți fi plătit toate datoriile înainte de trecerea în noul an. În caz contrar, s-ar putea să nu scapi așa repede de datorii, ba chiar să mai colecționezi câteva. Mai greu e dacă ai făcut vreun credit la casă sau mașină pe câțiva ani buni, dar sperăm ca acestea să fie excepții.

Poftește vechiul an afară

Din lista de superstiții An Nou aflăm că la momentul trecerii dintre ani, toate ușile și ferestrele locuinței trebuie deschise pentru a lăsa vechiul an să treacă și pentru a-l pofti pe cel nou. Astfel, se crede că ne eliberăm casa de toate neplăcerile pe care le-am întâmpinat. Așadar, la ora 12 noaptea, punem gecile pe noi și facem schimbul de ani!

Dansul de la miezul nopții

Dacă plănuiești să petreci zdravăn în noaptea dintre ani, îți recomandăm să păstrezi puțină energie și pentru renumitul dans în jurul copacului. Superstiția îți garantează prosperitate, noroc și succes pe plan amoros!

superstitii de anul nou dansat in jurul copacului

Tot ce ai tu de făcut e să îți pui talentul la încercare și să te simți bine, chiar dacă partenerul tău nu e tocmai cel pe care ți l-ai fi imaginat.

Primul musafir de Anul Nou

Una dintre cele mai cunoscute superstiții de Revelion ne interzice să ieșim din casă înainte ca un musafir să ne calce pragul. Acest musafir ne va influența tot anul, deci important este ca acesta să fie bărbat și să aibă părul brunet. Sub nicio formă nu ar trebui să poftim ca prim musafir de Anul Nou o femeie, un blond sau un roșcat pentru că aceștia vor aduce cu ei ghinion. Ideal ar fi să îți aducă și un cadou.

Superstiții de Revelion despre mâncare

Pregătirea mesei de Anul Nou este și ea un moment care ne dă bătăi de cap. Din dorința de a ieși totul perfect, ne străduim să preparăm rețete cu totul și cu tptul speciale. Însă belșugul pe care ni-l dorim în noul an depinde de câteva alimente simple pe care trebuie să le luăm în considerare.

Așadar, superstiția spune că mâncând pește la masa de Revelion, ne vom strecura asemeni lui în noul an și vom avea noroc. Noi credem că acest lucru înseamnă că vom fi flexibili și rapizi, deci eficienți în ceea ce vom face. Totodată, este interzis orice preparat care conține carne de pasăre din cauza percepției că păsările scormonesc pământul, împrăștiindu-l, lucru asociat cu împrăștierea prosperității și risipirea norocului. De asmenea, pentru un plus de bogăție în noul an, este recomandat să avem pe masa de Revelion struguri și smochine, acestea reprezentând simboluri ale belșugului.

Gălăgie mare, ghinioane puține!

Cel mai spectaculos și îndrăgit moment al petrecerii de Revelion este spectacolul artificiilor și al petardelor. Ce poate nu știi, însă, este că această iubită tradiție este una dintre cele mai vechi superstiții de Anul Nou.

superstitii de anul nou cu artificii

În trecut, practica păgână se întâlnea la societățile arhaice care credeau că zgomotul puternic și luminile vor alunga spiritele malefice. De aceea, în noaptea dintre ani, aceștia aprindeau focuri mari și făceau foarte multă gălăgie. În zilele noastre, focurile și tobele au fost înlocuite cu simpaticele artificii, fără de care nu ar exista noaptea de Revelion.

Vezi și articolul nostru cu ornamente Crăciun jocuri de noroc pentru și mai multe idei!

Concluzie

La sfârșit de an suntem recompensați pentru provocările pe care le-am depășit prin zile inedite de sărbătoare. Dar pentru că vrem să ne bucurăm așa cum se cuvine de aceste momente, trebuie să ne conformăm tradițiilor și să respectăm obiceiurile cu care am crescut. De aceea, am căutat cele mai importante superstiții de Crăciun și Anul Nou pentru ca norocul să îți surâdă în cele 12 luni care te așteaptă!

40 de rotiri gratuite

Bonus fără depunere

Profită de bonusul fără depunere de 40 de runde gratis eFortuna pentru a juca la sloturile tale preferate!