nu te supara frate

Nu te supăra frate – Vezi istoria jocului și cum se joacă!

Nu te supăra frate este unul dintre jocurile preferate ale copilăriei multora dintre noi. Vorbim despre un joc de societate cu o istorie veche, dar care este la fel de popular chiar și în zilele noastre. Dacă vrei să știi cum se joacă Nu te supăra frate, ce reguli Nu te supăra frate există, dar și alte informații interesante despre joc Nu te supăra frate, cum ar fi istorie joc Nu te supăra frate te invităm să parcurgi complet articolul de față.

Dacă vrei să-ți încerci norocul la păcănele, vezi pagina noastră cu oferte bonus de bun venit fara depunere la cele mai populare cazinouri! De asemenea, dacă nu vrei să joci mulți bani sau să faci o depunere, mai ai posibilitatea de a încerca ofertele noastre cu rotiri gratuite fara depunere si fara rulaj!

Număr de jucători2-6 jucători
Durată joc30 de minute
Vârstă minimă5+
Dificultateușoară

Pentru și mai multă distracție, poți arunca o privire peste pagina noastră cu cele mai noi case de pariuri din România!

Încearcă și jocul remi online pentru cea mai tare distracție alături de prietenii și familia ta! Vezi care sunt ofertele de Crăciun 2023 de la cei mai buni operatori!

Despre joc Nu te supăra frate 2024

Nu te supăra frate joc este unul dintre cele mai populare jocuri de societate din România, fiind cunoscut de către persoanele care fac parte din toate categoriile de vârstă. Joc Nu te supăra frate în sine este format dintr-o planșă de joc, un zar și 16 pioni. Pentru variantele de joc în care este permisă participarea a șase jucători, vom găsi nu mai puțin de 24 pioni, câte 4 pentru fiecare.

În cadrul jocului Nu te supăra frate, jucătorii vor trebui să facă o tură completă a căsuțelor de pe tabla de joc și să ducă toți pionii pe care îi dețin în cercurile finale de aceeași culoare.

Câștigător va fi doar unul singur și, după cum vei descoperi din următoarele rânduri, joc Nu te supăra frate este unul destul de complex și palpitant, iar reguli Nu te supăra frate nu sunt deloc greu de înțeles.

Totuși, pentru a înțelege mai bine cum joci Nu te supăra frate, te invităm să citești în continuare articolul, deoarece în cadrul acestuia vei găsi un regulament complet și detaliat pentru cum se joacă Nu te supăra frate.

Descoperă mai multe idei jocuri cu cărți în 2024 din articolul nostru dedicat!

Cum se joacă Nu te supăra frate 2024?

În continuare, te invităm să descoperi răspunsul la întrebarea „Cum joci Nu te supăra frate?” pentru ca tu să dai startul la distracție numaidecât!

În primul rând, pentru a putea înțelege cum se joacă Nu te supăra frate, tabla de joc este formată din patru zone speciale, care sunt colorate de obicei în culorile: galben, roșu, verde și albastru. Zonele speciale se află în colțuri și sunt notate cu litera B. Spațiul de joc de pe tablă, adică cel care deține cercurile pe care se vor muta pionii, este în formă de cruce.

La începutul fiecare capăt al “crucii”, există un cerc notat cu litera A, de la care practic vor porni jucătorii. După o tură completă a tablei de joc, jucătorii ar trebui să plaseze toți cei patru pioni în cercurile denumite: a, b, c și d. Sunt patru astfel de zone, fiecare de culoare diferită, aferentă fiecărui jucător de la masă.

 • Fiecare dintre jucători își va alege câte patru pioni de aceeași culoare. Trei dintre pioni sunt așezați în cercurile din zona B, iar al patrulea pion va fi amplasat în cercul A.
 • După amplasarea corectă a pionilor fiecărui jucător, joc Nu te supăra frate începe prin aruncarea zarului de către fiecare jucător în parte.
 • Cel care începe joc Nu te supăra frate este acela care a aruncat cel mai mare zar.
 • Acest prim jucător va muta pionul de pe cercul denumit A în funcție de numărul care a ieșit la zar.
 • Imediat după mutarea primului jucător, ceilalți jucători de la masă vor arunca zarul și vor muta în același fel proprii pioni din cercul A.
 • Pentru a putea muta în cercul A unul dintre pionii aflați în zona B, trebuie ca atunci când un jucător aruncă cu zarul, să nimerească fața cu șase puncte.
 • De fiecare dată când un jucător aruncă zarul 6, acesta este obligat să facă mutarea amintită.
 • Se poate muta orice alt pion doar în cazul în care în zona B nu mai există pioni.
 • De asemenea, atunci când un jucător nimerește zarul de șase puncte, acesta are dreptul la o aruncare suplimentară.
 • Concret, dacă este suficient de norocos și aruncă acest număr de mai multe ori consecutiv, el va muta până când va nimeri o altă valoare a zarului. Așadar, trebuie reținut faptul că zarul 6 este practic cel mai important din cadrul acestui joc.

Mai departe, după ce ai aflat cum joci Nu te supăra frate, consultă și reguli joc Nu te supăra frate pentru a fi 100% informat.

Citește totul despre cum se joacă Monopoly, cum se joacă Dixit și cum se joacă Țintar, pentru mai multă distracție!

Reguli Nu te supăra frate joc 2024

 • Conform reguli Nu te supăra frate, dacă în timpul jocului un jucător va ajunge cu unul dintre pioni pe un cerc ocupat de pionul altui jucător, acesta din urmă va fi dat la o parte și readus în zona B. De aici, regulile se respectă conform rândurilor de mai sus.
 • Jucătorul ajuns cu pionul în B, trebuie să arunce zarul 6 pentru a putea muta pionul.
 • Câștigătorul jocului Nu te supăra frate va fi cel care reușește să plaseze toți cei patru pioni pe care îi deține în cercurile denumite: a, b, c și d.
 • Totuși, pentru a face asta, el trebuie să arunce cu zarul exact numărul de puncte similar cu cercurile libere până la cele finale.
 • În cazul în care se aruncă un număr mai mare și nu există un alt pion ce poate fi mutat, jucătorul este nevoit să aștepte încă o rundă de aruncări, până ce va nimeri numărul potrivit.
 • O altă regulă ce trebuie amintită este legată de faptul că jucătorii pot sări peste ceilalți pioni de pe tabla de joc. Singura condiție este ca aceștia să socotească în timpul mișcării cercurile pe care le sar.

Îți recomandăm și ghidul nostru despre cum se joacă Scrable pentru și mai multă distracție!

Tipuri de joc Nu te supăra frate 2024

După cum am menționat, există variante de Nu te supăra frate care permit chiar jocul cu șase jucători. În această situație, tabla de joc va fi diferită, mai precis cu mai multe Zone B sau Cercuri A.

De altfel, este interesant de știut faptul că acest joc Nu te supăra frate de societate există în mai multe tipuri, în funcție de țara de proveniență, precum: Regatul Unit, India, Suedia, Spania, Columbia și nu numai.

Dacă alegi să te joci o altă variantă a acestui Nu te supăra frate joc ar fi bine să citești atent reguli joc Nu te supăra frate, deoarece acesta poate să difere. Cel pe care noi ți l-am prezentat în acest articol este clasicul și cel mai cunoscut și apreciat de către jucători.

În plus, nu uita că pe piață au apărut și tipuri de Nu te supăra frate joc cu diferite tematici, în special acestea fiind dedicate copiilor.

Vezi și cum se joacă Jenga sau cum joci Canastă, sau cum se joacă Macao dacă ești pasionat de jocuri de societate!

Istorie joc Nu te supăra frate

În continuare, te invităm să descoperi câteva detalii legat de istorie joc Nu te supăra frate destul de interesante:

 • Denumirea Nu te supăra frate provine din jocul indian denumit Pachisi, fiind vorba despre o variantă mai simplificată. Pachisi este un joc cu o istorie foarte îndelungată, care datează tocmai din secolul VI.
 • Pachisi era foarte popular, fiind practicat chiar și de împărații de la acea vreme. La începuturi, jucătorii nu foloseau zaruri, ci scoici. Mai precis, ei aruncau șase/șapte scoici și, în funcție de poziția în care ele aterizau, se decidea și punctajul obținut.
 • Momentul în care s-a decis folosirea unui zar a avut loc tocmai în anul 1896, în Anglia.
 • Un alt lucru interesant de menționat este faptul că Nu te supăra frate este cunoscut și sub numele de Ludo, care provine din latină și care înseamnă “Joacă”.
 • În scurt timp, jocul a devenit popular în lume, lucru ce a dus și la apariția diferitelor variante ale acestuia.

Mai multe detalii despre Nu te supăra frate joc 2024

Fiind vorba despre un joc de societate ce poate fi practicat de către aproape oricine, el oferă și multiple beneficii, pe lângă distracție. Din acest motiv, este recomandat chiar și celor mici! Iată lista lucrurilor pozitive de care jucătorii se pot bucura jucându-se Nu te supăra frate:

 • Joc Nu te supăra frate încurajează comunicarea și ajută la dezvoltarea relațiilor între prieteni sau membrii familiei;
 • Nu te supăra frate joc ajută la dezvoltarea atenției, logicii și a concentrării;
 • Joc Nu te supăra frate ajută la dezvoltarea răbdării;
 • Nu te supăra frate joc îi învață pe cei mici să își asume atât înfrângerile din cadrul unui joc, cât și îi ajută să își întărească sinea de sine atunci când câștigă.

Cu toate că Nu te supăra frate pare un joc destul de simplu datorită regulamentului ușor de înțeles, acesta implică și strategie din partea jucătorilor, dar și multă răbdare și atenție.

Chiar dacă unii dintre jucători se află pe tabla de joc cu mult înaintea ta, oricând se poate întoarce roata. Cu puțină șansă, aceștia pot sta câteva ture deoarece nu nimeresc zarurile aferente zonelor finale, iar tu le poți elimina pionii și trimite în zona B. Așadar, tot ce trebuie să faci este să ai multă răbdare și să joci atent până la final!

Descoperă cum se joacă Table și cum se joacă Domino, prin intermediul articolelor noastre! Află mai multe și despre cum se joacă Remi în 2024!

Concluzie

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înțelegi cum se joacă Nu te supăra frate, reguli joc Nu te supăra frate, dar și beneficiile pe care le poți avea dacă te joci. În concluzie, noi îți recomandăm cu încredere să încerci Nu te supăra frate joc dacă nu ai făcut-o deja.

Nu te supăra frate este unul dintre cele mai populare jocuri de societate din România, fiind ideal atât pentru serile în familie, cât și pentru ieșirile cu prietenii. În plus, nu uita că joc Nu te supăra frate este potrivit chiar și pentru copii.

Întrebări frecvente joc Nu te supăra frate 2024

Cum se joacă Nu te supăra frate?

În joc Nu te supăra frate, jucătorii trebuie să facă o tură completă a tablei de joc și să ducă la final toți pionii pe care îi dețin în cercurile de aceeași culoare. Ei vor muta pionii prin aruncarea zarului.

Cu câte zaruri se joacă Nu te supăra frate?

Nu te supăra frate se joacă cu un singur zar.

Cine a inventat jocul Nu te supăra frate?

Nu te supăra frate joc a fost inventat de către Vikash Jaiswal.

Cât costă un joc Nu te supăra frate?

Joc Nu te supăra frate costă în unele magazine de specialitate doar 15 lei.

Când a apărut Nu te supăra frate?

Nu te supăra frate joc a apărut oficial în anul 1896.

Câte piese are Nu te supăra frate?

Joc Nu te supăra frate conține o tablă de joc, un zar și 16 pioni.

Cum se câștigă la Nu te supăra frate?

Pentru a câștiga la Nu te supăra frate, jucătorii trebuie să plaseze toți cei patru pioni pe care îi dețin în cercurile finale denumite: a, b, c și d.

Ce reguli există la Nu te supăra frate?

Conform regulament Nu te supăra frate, jucătorii își vor alege culoarea preferată și vor încerca să ajungă cu piesele proprii pe locurile finale indicate de culoarea aferentă. Piesele jucătorilor vor fi plasate în casă și pentru a ieși trebuie să arunce zarul 6. Dacă un jucător ajunge cu un pion pe un cerc ocupat, cel al adversarului va fi readus în zona B.

În câte persoane se joacă Nu te supăra frate?

Nu te supăra frate se joacă în 2 sau 4 persoane. Există însă și variante care permit jocul a mai multor persoane.

În ce țară a apărut joc Nu te supăra frate?

Nu te supăra frate își are originile în India.