...
ghid poker

Ghid Poker 2024

Te invităm să citești un ghid poker complet, din care vei înțelege cum se joacă poker și cum joci poker în funcție de specificul mai multor tipuri de poker. Vei afla care sunt cele mai importante strategii și caracteristici de care trebuie să ții cont, atunci când vei decide să te joci unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din lume. Descoperă reguli poker și sfaturi poker, astfel încât jocul tău să fie unul impecabil, iar câștigurile pe măsură.

Despre jocul de poker

Un ghid poker nu poate începe altfel decât cu o scurtă istorie a jocului și apariției acestuia. Jocul de poker, în varianta cea mai apropiată de cea pe care o știm în zilele noastre, a luat naștere în anii 1400, în Franța. Pe atunci era cunoscut sub numele de Pogue și se juca tot cu 52 de cărți care conțineau patru culori diferite. După ce a fost răspândit în Canada, iar mai apoi în America, jocul s-a bucurat de o popularitate la scară largă în rândul pasionaților de cazino. Numele oficial de „Poker” i-a fost pus acestui joc în anul 1934, de către americanul Jonathan Green.

Aceasta teoria care se bucură de acceptarea celor mai mulți specialiști, când vine vorba despre un ghid poker. Mai există însă teorii, mai puțin probabile, care spun că jocul de poker își are originile în China anilor 900, atunci când cărțile de joc nici nu erau inventate. De asemenea, se spune că pokerul seamănă cu jocul german Pochspiel, iar alții susțin că el provine dintr-un joc din India denumit Ganjifa.

Indiferent de teoria pe care alegem să o credem ca urmare a acestui ghid poker, cert este că jocul de poker are o vechime de cel puțin câteva sute de ani, fiind astfel unul dintre cele mai importante jocuri de noroc cu cărți din istorie. Tocmai de aceea este necesar să cunoști și detalii referitoare la cum se joacă poker, sfaturi poker și mai ales tipuri de poker, pentru a alege exact ceea ce ți se potrivește!

Ți-am pregătit un articol interesant despre istoria jocului de poker pe care nu vrei să-l ratezi!

Câte tipuri de poker există?

Există în prezent o mulțime de tipuri de poker, însă cunoscute publicului larg sunt doar câteva astfel de poker variante, pe care ți le vom prezenta pe scurt în rândurile de mai jos. Trebuie să știi că aceste tipuri de poker pot folosi și sisteme de joc diferite, precum: High, Ace to Five Lowball sau Deuce to Seven Lowball, acestea fiind însă mai multe. Diferența dintre numeroasele tipuri de poker constă în ierarhizarea mâinilor, reguli poker sau cum se joacă poker, împărțirea cărților, modul de desfășurare al mâinilor și nu numai.

Texas Hold’em Poker

Texas Hold’em este cel mai cunoscut și iubit tip de poker în prezent, tocmai de aceea am decis să discutăm și despre acesta în acest articol de tip ghid poker online și tipuri de poker. Acesta este și cel mai comun joc în mediul online și cel la care jucătorii pot să participe la o mulțime de concursuri și turnee.

În cadrul acestuia jucătorii primesc câte două cărți pe care le văd doar ei, iar pe masă vor fi afișate până la finalul unei runde complete cinci cărți. Din cele cinci cărți aceștia trebuie să-și aleagă trei pentru a forma cea mai bună mână posibilă împreună cu cărțile pe care ei le dețin.

Omaha joc poker

Următorul tip de poker ca popularitate este Omaha. Acesta este extrem de similar cu Texas Hold’em, singura diferență fiind dată de faptul că jucătorii primesc câte patru cărți, din care la final trebuie să aleagă două pentru a forma cea mai bună mână de cinci cărți cu ajutorul celor comune de pe masă.

În acest ghid poker am inclus printre alte tipuri de poker și varianta Omaha, deoarece poate fi una destul de captivantă și atrăgătoare. Jocul poate fi încercat și de către cei fără experiență, dar și de către cei care au beneficiat de anumite sfaturi poker și cunosc diferitele reguli poker.

7-Card Stud Poker

7-Card Stud este jocul de poker care era cel mai popular înainte de apariția Texas Hold’em. Regulile acestei versiuni sunt ceva mai complicate, în caz că te întrebi cum joci poker 7-Card Stud. Jucătorii vor primi câte șapte cărți de joc (unele vizibile, altele nu), iar la final trebuie să aleagă ea mai bună mână formată din cinci cărți.

Cu privire la reguli poker, acest joc inclus în tipuri de poker ghid poker online urmează regulile standard unui astfel de joc. Mult noroc!

5-Card Stud Poker

Ultimul joc pe care ți-l prezentăm se numește 5-Card Stud. Este probabil cea mai simplă versiune de poker din cele cunoscute tipuri de poker. Fiecare jucător primește cinci cărți și are dreptul să schimbe o parte dintre ele, pe toate sau niciuna, dacă te întrebai cum se joacă poker 5-Card Stud. La finalul rundei, potul este câștigat de către jucătorul cu cea mai bună mână.

Acest tip de poker se bazează foarte mult pe noroc, deoarece niciun jucător de la masă nu poate ști ce cărți au oponenții lui.

Pentru a putea înțelege mai bine cum se joacă poker, dar mai ales termenii folosiți în poker, îți recomandăm articolul nostru dedicat dicționar de poker!

Cum se joacă poker?

Dacă te întrebi cum joci poker ca un profesionist, atunci te invităm să citești sfaturile din rândurile următoare din acest ghid poker. Vom vorbi în principiu despre reguli poker Texas Hold’em și Omaha, deoarece sunt cele mai cunoscute variante ale jocului și cel mai probabil sunt și cele pe care vei dori să le încerci prima oară dacă nu ai mai jucat până în prezent. Descoperă reguli poker și sfaturi poker, dar mai ales cum se joacă poker profitabil și ingenios.

În primul rând, este important să știi care este ierarhia mâinilor la aceste tipuri de poker. Iată ordinea lor de la cea mai bună mână, la cea mai slabă mână, pentru anumite poker variante:

Poker Vlad Cazino – Tokenuri Gratis la HexaPro Poker

Cum joci poker online?

Din acest ghid poker nu puteau să lipsească informații despre un joc de poker online. După ce ți-ai ales mai multe tipuri de poker preferate, este timpul să exersezi înainte de a juca pe bani reali, la turnee sau împotriva unor jucători mai experimentați. Noi recomandăm să faci acest lucru în mediul online, acolo unde vei găsi o mulțime de tipuri de poker și mese cu mize de început mici, numai bune pentru exercițiu.

Pokerul online se joacă cu jucători reali și cel mai probabil, dacă alegi să te așezi la o masă cu buy-in mic, atunci este de așteptat ca și aceștia să fie la început de drum, iar asta poate însemna că vei avea adversari care sunt la același nivel cu tine.

Dacă ai încă din start o mână bună la împărțirea cărților, poți fi ceva mai agresiv chiar de la prima rundă. Nu te hazarda însă, deoarece niciodată nu vei ști exact ce cărți au ceilalți jucători de la masă. Plasează beturi pe care îți permiți să le pierzi și la care ceilalți jucători vor fi dispuși să dea „call”. Astfel, vei crește potul rundei și ai șansa unui câștig mai mare.

Îți recomandăm de asemenea să nu joci chiar fiecare mână. Spre exemplu, dacă la Texas Hold’em primești două cărți mari, dar ceilalți jucători plasează beturi înaintea dezvăluirii cărților de pe masă, este posibil ca ei să dețină o pereche. Câteodată este important să știi când să dai „fold” și să te retragi.

Despre stilul de joc la tipuri de poker

Analizează întotdeauna stilul de joc al jucătorilor aflați la masă cu tine. Mulți dintre ei pot juca la cacealma (bluff), dar nu te lasă nici atras în capcană, deoarece aceștia pot doar să dea impresia că fac asta.

Este de asemenea foarte important să fii răbdător atunci când te joci poker pe bani reali. Dacă ai o serie de mâini mai slabe, nu încerca să recuperezi eventuale pierderi cu prima mână ceva mai bună. Plasează pariuri doar atunci când ești aproape sigur de reușită.

După ce ai deprins stilul de joc și te-ai învățat cu modul în care acesta se desfășoară, îți recomandăm să joci și împotriva unor jucători ceva mai avansați. Acest lucru îl poți face la mesele cu buy in ceva mai mare sau la turneele online, acolo unde în general găsești și jucători mai avansați. Nu uita, că poți oricând să înveți cum se joacă poker de la cei mai buni ca tine!

Sfaturi pentru jocul de poker

Acum că ai aflat care sunt principiile de bază și cum se joacă poker si diferite tipuri de poker, te invităm să descoperi și câteva sfaturi poker generaliste, care te pot ajuta:

Alte detalii despre poker

Pentru a juca poker la un nivel bun este important să cunoști foarte bine reguli poker și cum se joacă poker, cât și particularitățile pentru diferite tipuri de poker. Așa cum ți-am mai recomandat, alege doar acele tipuri de poker pe care le stăpânești bine. Dacă vrei să încerci poker variante noi, documentează-te corect înainte și ia-o de la capăt cu exercițiul.

Aplică aceste sfaturi poker pe care ți le-am recomandat în acest ghid poker și cu siguranță ai șansa să devii un jucător bun. Tot ceea ce-ți trebuie este practic foarte multă răbdare, deoarece este imposibil să nu prinzi mâini bune în cadrul unui joc complet, mai ales după ce ai aflat atât de multe informații din acest joc poker ghid online.

Concluzie

Acest ghid poker este unul generalist, dar considerăm că este foarte bun pentru orice jucător aflat la început de drum, care vrea să descopere cum se joacă poker. Îți recomandăm să înveți bine jocul de poker și să încerci și alte tipuri de poker, nu doar cele clasice. Ține cont de reguli poker valabile pentru fiecare poker variante și aplică acele sfaturi poker, pentru o experiență incredibilă și câștiguri pe măsură!

Autor

Ioana Stanciu

Content Manager