...
cat dureaza un meci de baschet

Cât durează un meci de baschet 2024?

Află care sunt cele mai bune oferte bonus Paște 2024, dacă vrei să joci și să câștigi după bunul plac!

Dacă vrei să știi cât durează un meci de baschet, te invităm să citești articolul prezent, pe care l-am pregătit special pentru tine! În rândurile ce urmează vom vorbi despre cât ține un meci de baschet, cât durează o repriză de baschet, dar și alte informații despre prelungiri, time-out sau reguli. Informează-te corect și află cât durează un meci de baschet!

Cât durează un meci de baschet 2024?

Răspunsul general la întrebarea “Cât durează un meci de baschet?” este unul simplu, anume 40 de minute. Vorbim aici de durata meci baschet regulamentară, în care nu includem prelungirile, time-out-urile sau pauzele efective din timpul jocului.

De asemenea, este important de menționat faptul că durata unui meci de baschet poate fi și de 48 minute. Acest lucru este valabil pentru anumite competiții, cum ar fi NBA (cea mai importantă competiție de baschet), dar și campionatul din China.

Concret, durata unui meci de baschet este fie de 40 minute, fie de 48 minute, în funcție de competiția la care ne referim.

Dacă vrei să știi cât ține un meci de baschet ca timp propriu-zis, răspunsul este ceva mai complex. Un meci de baschet este împărțit în 4 reprize, denumite “sferturi”. Între sferturile 1-2 și 3-4 există câte o pauză scurtă, de 2 minute, iar la jumătatea meciului, anume între sferturile 3-4, există o pauză lungă de 15 minute. Astfel, la răspunsul cât durează un meci de baschet putem să mai adăugăm din start cel puțin 19 minute, însă, repetăm, în considerare se ia doar timpul regulamentar de joc.

Durata meci baschet se ia în calcul practic cât timp mingea este în joc. Dacă există întreruperi în timpul meciului, cronometrul va fi oprit și reluat în momentul în care se joacă mingea.

Îți recomandăm și articolele noastre despre cât durează un meci de handbal sau cât durează un meci de hochei.

Cât durează o repriză de baschet 2024?

Acum că am stabilit cât durează un meci de baschet, este important să știi și cât durează o repriză de baschet.

În meciurile din campionatele clasice, anume cu durata unui meci de baschet de 40 minute, avem parte de patru reprize a câte 10 minute fiecare. În campionatele în care durata meci baschet este de 48 minute, reprizele sunt de câte 12 minute fiecare. Aici fiind dată și diferența între cât durează un meci de baschet din campionatele clasice, față de cel Nord-American sau unele campionate din Asia.

Prelungiri și time-out la baschet 2024

Dacă un meci de baschet se termină la egalitate, atunci el intră în overtime. Mai precis, se aplică o repriză suplimentară. Repriza de prelungiri la baschet durează 5 minute și se acordă până se rupe situația de egalitate la final. Acesta este un alt factor care influențează cât ține un meci de baschet.

Time-out-ul este o întrerupere a jocului solicitată de către antrenorii echipelor, iar acesta schimbă și el datele legate de cât durează un meci de baschet. O echipă poate primi până la 5 time-out-uri în timpul jocului regulamentar și unul în overtime. Excepție face și aici NBA, acolo unde se acordă câte 6 time-out-uri în timpul regulamentar și 2 în overtime. Un time-out durează câte maximum 1 minut.

Reguli generale baschet 2024

Există o mulțime de reguli la jocul de baschet, iar pentru a le afla pe toate îți sugerăm să citești un regulament complet. Totuși, îți vom prezenta care sunt cele mai cunoscute reguli la baschet:

De asemenea, am mai pregătit pentru tine și informații despre cât durează un meci de rugby sau cât durează un meci de volei.

Concluzie

Acum că ai aflat cât durează un meci de baschet, poți să aprofundezi regulamentul acestui sport extrem de cunoscut mai în amănunt. Nu uita că regulile pot să difere de la competiție la competiție și din acest motiv este bine ca tu să fii corect informat.

Autor

Mara Ivan

Editor Senior