...
cat dureaza un meci de hochei

Cât durează un meci de hochei 2024?

Vrei să afli mai multe despre hochei? Atunci află prima dată cât durează un meci de hochei! Pe lângă faptul că din acest articol vei afla cât ține un meci de hochei, vei descoperi și cât durează o repriză la hochei, cum sunt acestea împărțite, informații despre prelungiri și time-out, dar și alte reguli interesante de bază, pe care ar trebui să le cunoști!

Beneficiază și de cele mai bune oferte Paște 2024!

Cât durează un meci de hochei 2024?

La întrebarea “Cât durează un meci de hochei?” răspunsul pe care îl vei auzi cel mai des este că acesta ține 60 minute. Totuși, aici vorbim doar despre timpul regulamentar de joc! Durata meci hochei efectivă diferă de la caz la caz, după cum vei observa.

Spre exemplu, un meci de hochei este împărțit în trei reprize. Între aceste reprize există câte o pauză a câte 15 minute fiecare. Așadar, acest aspect influențează cât durează un meci de hochei.

Un alt lucru care schimbă situația legată de cât ține un meci de hochei este acela dat de întreruperile din timpul jocului: time-out-uri, momentele în care pucul nu este în joc, etc. Durata meci hochei se calculează cât timp pucul este jucat! Atunci când sunt pauze din diferite motive, cronometrul este oprit. El va fi reluat fix în momentul reluării jocului.

Așadar, răspunsul pentru cât durează un meci de hochei este: 60 minute de joc regulamentar sau 90 minute, cu tot cu pauzele dintre reprize. Totuși, dacă adăugăm și alte întreruperi, prelungiri și nu numai, atunci putem asista la meciuri de hochei care durează și peste două ore!

Profită și de articolele noastre despre cât durează un meci de baschet sau cât durează un meci de handbal.

Cât durează o repriză de hochei 2024?

Ai aflat cât durează un meci de hochei, însă știi cât ține fiecare repriză? Ei bine, cele trei reprize regulamentare durează câte 20 minute fiecare. În cazul unei remize, se trece la o repriză de prelungire, care are o durată mult mai scurtă.

Prelungiri și time-out la hochei 2024

Dacă un meci se termină egal, se trece la o repriză de prelungiri, care durează 5 minute. Dacă după această repriză avem tot o remiză, durata meci hochei se prelungește datorită penalty-urilor.

Și time-out-ul determină cât durează un meci de hochei. Acesta este cerut de către un antrenor sau jucător desemnat. Fiecare echipă are dreptul la un time-out pe meci, iar acesta durează 30 de secunde.

Reguli generale hochei 2024

Jocul de hochei este unul destul de complex și cuprinde o serie de reguli. Nu le vom expune pe toate aici, mai ales că acest articol este dedicat pentru a-ți explica cât durează un meci de hochei, însă vom discuta despre cele mai importante dintre acestea:

Nu rata și informațiile despre cât durează un meci de rugby sau cât durează un meci de volei!

Concluzie

Sperăm că acest articol te-a lămurit cu privire la cât durează un meci de hochei. Ți-am explicat de altfel că sunt multe situații care pot influența cât ține un meci de hochei, dar și câteva reguli generale ale acestui sport.

Noi îți recomandăm să citești un regulament complet înainte de a paria pe hochei, asta pentru a fi sigur că vei înțelege în totalitate modul de desfășurare al lui. Nu uita să descoperi toate ofertele recomandate de noi și să te bucuri de cele mai bune bonusuri, fie că vrei să mizezi pe hochei, fie pe orice alt sport.

Autor

Mara Ivan

Editor Senior