...
cat dureaza un meci de volei

Cât durează un meci de volei 2024?

Cu siguranță te-ai întrebat de-a lungul timpului cât durează un meci de volei. Ei bine, în acest articol îți vom spune cât ține un meci de volei, cum funcționează prelungirile și time-out-ul, dar vom vorbi și despre alte reguli generale ale acestui sport. Citește articolul complet și află totul despre durata meci volei!

Cât durează un meci de volei 2024?

Spre deosebire de alte sporturi unde timpul este unul bine stabilit, nu se poate spune exact cât durează un meci de volei! Durata meci volei este dată practic de desfășurarea acestuia. Un meci de volei este împărțit în 5 seturi. Echipa câștigătoare va fi cea care câștigă prima 3 dintre aceste 5 seturi. Astfel, durata meci volei nu este una stabilită de la început, ea putând fi și de câteva ore.

Celelalte aspecte care pot influența cât ține un meci de volei sunt date de pauza dintre seturi, timpul de odihnă și alte evenimente ce pot interveni pe parcursul unui joc.

Concret, răspunsul pentru întrebarea “Cât durează un meci de volei?” este: până una dintre cele două echipe câștigă trei seturi!

Nu rata articolele noastre despre cât durează un meci de baschet sau cât durează un meci de handbal!

Cât durează o repriză de volei 2024?

Voleiul nu se joacă pe reprize, ci pe seturi, ca la tenis. Cum nu putem determina cât ține un meci de volei, nu putem spune nici cât durează un set, deoarece, repetăm, vorbim despre un sport în care nu avem un cronometru fix.

Un set la volei are în total 25 de puncte. Când această bornă este atinsă, el se termină. Există totuși situații în care modul de desfășurare al unui set, modifică cât durează un meci de volei. De exemplu, să presupunem că ambele echipe ajung la 24 puncte, iar scorul este egal. În această situație, setul se va juca până una dintre echipe se distanțează la două puncte de adversara sa.

De menționat este și faptul că între seturi există câte o pauză de 3 minute.

Prelungiri și time-out la volei 2024

La volei, prelungirile sunt date de situația explicată mai sus, adică în caz de egalitate perfectă înainte de a atinge 25 puncte într-un set. De asemenea, există cazuri în care ultimul set se joacă până ce o echipă ajunge la 15 puncte sau până când are un avantaj de două puncte. Acesta este un alt caz care influențează cât durează un meci de volei.

Există situații care schimbă cât durează un meci de volei legate de înlocuiri ale jucătorilor, poziționarea lor în teren sau accidentări.

De asemenea, la volei există și timp de odihnă sau timpi tehnici de odihnă. Fiecare echipă are dreptul să solicite doi timpi de odihnă, a câte 30 secunde, iar în anumite situații există și timpi tehnici de odihnă, care durează 60 de secunde. Și aceștia determină practic cât durează un meci de volei!

Reguli generale volei 2024

După ce ai aflat cât durează un meci de volei și cum se desfășoară acesta, iată mai jos câteva dintre regulile generale ale acestui sport:

De asemenea, pentru mai multe informații îți recomandăm și informațiile despre cât durează un meci de hochei sau cât durează un meci de rugby.

Concluzie

Voleiul este un sport foarte popular și extrem de atractiv. El este un joc de luptă, ce te poate ține cu sufletul la gură, deoarece există o mulțime de răsturnări de situație. Ai aflat din acest articol cât durează un meci de volei, dar și cum se desfășoară el. Îți recomandăm să consulți un regulament complet pentru a înțelege mai bine acest sport, mai ales dacă îți dorești să pariezi pe el.

Autor

Mara Ivan

Editor Senior