...
cat dureaza un meci de handbal

Cât durează un meci de handbal 2024?

Vrei să afli cât durează un meci de handbal? Citește acest articol integral! Îți vom spune cât ține un meci de handbal în mod normal, care sunt regulile generale ale acestui sport, dar vei afla și cât durează o repriză de handbal.

Cât durează un meci de handbal 2024?

Dacă nu ești familiar cu acest sport extrem de cunoscut, cel mai probabil te-ai întrebat cât durează un meci de handbal. Ei bine, un meci de handbal durează 60 minute. Aici discutăm de cele 60 minute regulamentare de joc și nu am insclus întreruperile din cadrul acestuia, reprizele de prelungiri sau time-out-urile.

Așadar, atunci când vorbim despre cât durează un meci de handbal, este important de menționat faptul că cele 60 minute sunt împărțite în două reprize, a câte 30 de minute fiecare.

Ai aflat cât durează un meci de handbal, atunci când vorbim despre timpul regulamentar de joc. Pentru a fi mai exacți, trebuie să menționăm faptul că între cele două reprize există și o pauză, care durează 15 minute.

În anumite competiții, atunci când un meci se termină la egalitate, răspunsul la întrebarea cât durează un meci de handbal va fi puțin diferit. Spunem asta deoarece în aceste situații, vor mai exista două reprize suplimentare, care au ca scop deciderea echipei câștigătoare. Dacă și după aceste două reprize scorul este tot egal, se va recurge la loviturile de la 7 metri, adică la cele de tip penalty.

Vezi din articolele noastre și alte informații despre cât durează un meci de baschet sau cât durează un meci de hochei.

Cât durează o repriză de handbal 2024?

Acum că ți-am răspuns la întrebarea cât durează un meci de handbal, este timpul să vorbim despre cât durează o repriză de handbal. După cum mai sus am menționat, reprizele din timpul regulamentar durează câte 30 de minute fiecare.

Prelungiri și time-out la handbal 2024

În cazul reprizelor de prelungire amintite în rândurile de mai sus, vorbim de două reprize a câte 5 minute fiecare. Astfel, dacă cineva ar viziona un meci de handbal cu prelungiri, ar putea fi puțin confuz atunci când ar trebui să spună cât durează un meci de handbal, însă ține cont de faptul că pentru răspunsul corect se iau în considerare doar cele două reprize din timpul regulamentar.

Trebuie menționat faptul că la handbal nu există prelungiri adiționale pentru reprize, așa cum este în situația unui meci de fotbal. Atunci când există întreruperi ale jocului de orice formă, cronometrul va fi oprit automat, iar el va fi reluat atunci când jocul va reveni la normal.

Concret, cele 60 minute cât ține un meci de handbal, vor rula pe cronometru atâta timp cât mingea este în joc.

Time-out-ul la handbal este cerut de către antrenorii echipelor, timp în care le pot oferi sfaturi practice legate de joc, pot discuta sistemul și nu numai. Fiecare echipă poate cere trei time-out-uri pe meci. Mai precis, discutăm despre două în fiecare repriză și unul singur în ultimele 5 minute din cadrul unui joc.

Reguli generale meci handbal 2024

După ce am discutat despre cât ține un meci de handbal, este important să-ți oferim și alte informații utile. Mai precis, iată care sunt cele mai generale reguli la handbal:

Îți mai punem la dispoziție și două articole despre cât durează un meci de rugby sau cât durează un meci de volei.

Concluzie

Sperăm că acest articol ți-a răspuns concret la întrebarea cât durează un meci de handbal! Ai aflat de altfel și cât durează o repriză, informații despre prelungiri, dar și alte reguli generale, care cu siguranță te vor ajuta să înțelegi mai bine acest sport atât de iubit!