cat dureaza un meci de rugby

Cât durează un meci de rugby 2023?

În articolul de astăzi îți vom spune cât durează un meci de rugby! Cu siguranță ai auzit de acest sport cunoscut, însă dacă nu știi cât ține un meci de rugby, cât durează o repriză și nu numai, te invităm să descoperi toate aceste detalii din articol! Pe lângă durata meci rugby, vei afla și alte informații interesante, cum ar fi câteva reguli generale.

Cât durează un meci de rugby 2023?

Așadar, dacă te întrebi cât durează un meci de rugby, răspunsul este unul simplu: 80 de minute. Această durată meci rugby este valabilă fără a fi luat în considerare timpul pierdut.

Termenul de timp pierdut influențează cât ține un meci de rugby. Prin acesta ne referim la întreruperi ale jocului, ce pot fi datorate de faulturi, schimbări de jucători și alte evenimente. Orice timp pierdut din timpul minutelor regulamentare va fi recuperat în aceeași repriză în care au avut loc evenimentele. Pe lângă timpul pierdut, durata meci de rugby se poate modifica și în competițiile în care există prelungiri.

Există și situații în care răspunsul la cât ține un meci de rugby este unul diferit. Ne referim aici la jocurile cu echipe Under 19. La meciurile cu jucători de sub 19 ani, răspunsul la cât durează un meci de rugby este: 70 minute.

Îți recomandăm să profiți la maxim și de articolele noastre despre cât durează un meci de handbal sau cât durează un meci de baschet.

Cât durează o repriză de rugby 2023

Ai aflat cât durează un meci de rugby normal sau pentru competițiile pentru jucătorii de sub 19 ani. Făcând un calcul simplu, vei afla că o repriză de rugby durează 40 minute, iar în situația amintită cu juniori, nu mai mult de 35 de minute.

Un alt aspect care influențează cât durează un meci de rugby este dat de pauza dintre reprize. Concret, între cele două reprize ale unui meci de rugby, avem o pauză de 10 minute.

Prelungiri la rugby 2023

În anumite competiții, dacă meciul se termină egal, durata meci rugby se prelungește cu încă două reprize a câte 10 minute fiecare. Dacă și după acestea va fi tot remiză, se mai poate acorda o repriză suplimentară de 10 minute, în care prima echipă care înscrie va fi câștigătoare. În situația în care nici așa nu se decide o învingătoare, se va trece la loviturile de departajare.

Ține cont că nu toate competițiile au regula prelungirilor, deci doar în anumite situații reprizele suplimentare pot afecta cât durează un meci de rugby.

Reguli generale rugby 2023

După ce am discutat despre prelungiri, cât durează o repriză și cât durează un meci de rugby, este timpul să-ți oferim câteva dintre cele mai cunoscute reguli ale acestui sport. Iată care sunt acestea:

  • O echipă este formată din 15 jucători de bază;
  • Pentru a marca, jucătorii trebuie să ducă mingea în terenul adversarilor și să o pună jos. Acest procedeu se numește eseu și se notează cu 5 puncte;
  • Se poate marca și șutând mingea între cei doi stâlpi din terenul advers, dar și prin lovituri libere sau penalty-uri, ele valorând doar 3 puncte;
  • La rugby, mingea trebuie pasată cu mâna doar înapoi. Se poate pasa în față doar dacă ea este lovită cu piciorul;
  • Dacă un jucător este ținut la pământ de către adversari, prin placaj, el trebuie să cedeze balonul;
  • Jucătorii trebuie să blocheze adversarii care au mingea pentru a recupera.

Îți mai punem la dispoziție și informații despre cât durează un meci de hochei sau cât durează un meci de volei.

Concluzie

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înțelegi cât durează un meci de rugby. Ține cont de faptul că durata poate fi modificată de tipul competiției și nu numai. Nu uita că nu în toate competițiile există prelungiri la rugby! Îți sugerăm să citești un regulament complet dacă vrei să înțelegi mai bine acest sport, pentru a putea paria pe el în cunoștință de cauză!