canasta

Canastă – Modalități de joc și regulament

Vrei să te joci Canasta, dar nu știi cum? Citește acest articol complet despre joc de cărți Canastă 2023 și descoperă totul despre Canasta reguli 2023 și reguli cărți Canastă, tipuri de joc Canastă 2023 pe care le poți întâlni, informații cu privire la istoria jocului de cărți Canastă 2023 și cărți de joc Canastă, dar și alte detalii relevante despre jc Canastă 2023. Nu uita să citești și detaliile despre joker Canastă 2023 sau alte cărți de joc Canastă care pot fi utile pentru a câștiga la Canastă joc, mai ales dacă te întrebi cum joci Canastă 2023!

Număr de jucători4-6 jucători
Durată joc45 de minute
Vârstă minimă12+
Dificultatemedie

Află mai multe despre jocul de remi online din pagina noastră dedicată!

Despre jocul de Canastă și cărți Canastă 2023

joc de cărți Canastă

Joc de cărți Canastă 2023 este unul destul de popular și face parte din familia jocurilor de tip Rummy.

Joc canastă se realizează cu ajutorul a două pachete de cărți obișnuite de poker, care devin cărți de joc Canast[ 2023, formate din 52 de cărți și câte două cărți de joker Canastă. Practic, vom avea de-a face cu un total de 108 cărți Canastă.

Pe lângă cele două pachete de cărți de joc Canastă, vei avea nevoie și de o masă destul de mare care pe care să se poată etala 80 – 90 de cărți, dar și de o foaie pe care se va nota punctajul, respectând Canastă reguli 2023 și reguli Canastă cărți.

Este indicat ca un joc Canastă să fie jucat de către patru jucători, care să formeze două echipe, a câte doi parteneri. Echipele pentru joc Canastă trebuie să stea față în față, după cum este menționat în reguli Canastă cărți. Dacă vrei să afli cum joci Canastă 2023, va fi nevoie să ții cont de astfel de detalii.

Practic, în Canastă joc 2023 echipele trebuie să realizeze un număr de puncte, între 5000 și 15000, în funcție de convenția pe care au făcut-o la joc de cărți Canastă. La final, importantă este diferența de puncte dintre echipele de joc Canastă 2023. Dacă vrei să afli mai multe despre cărți de joc Canastă 2023, joker Canastă sau Canastă reguli 2023, te invităm să citești în continuare rândurile ce urmează despre joc Canastă și cum joci Canastă corect.

Descoperă cum se joacă Domino sau cum se joacă Jenga, dacă ești pasionat de jocuri de societate. Îți punem la dispoziție și un ghid despre cum se joacă Macao.

Cum joci Canastă și Canastă reguli de urmat 2023

Îți vom prezenta în principiu reguli Canastă cărți 2023 în varianta clasică, deoarece cu siguranță această variantă este cea pe care tu o vei juca, mai ales dacă vei juca pentru prima dată un joc Canastă 2023. Avem la Canastă reguli 2023 pe care trebuie să le înțelegi foarte bine, asta pentru ca la final să poți nota punctajul într-un mod cât mai corect și să te bucuri că ai câștigat.

Desfășurare joc Canastă 2023

Primul jucător care va amesteca cărți de joc Canastă este ales prin tragere la sorți, apoi ceilalți de la masă vor repeta acțiunea la joc Canastă 2023, în sensul acelor de ceas. Cărțile se împart una câte una pentru fiecare jucător. Vorbim despre un număr între 11 și 15 cărți Canastă, dar în cel mai adesea numărul va fi 14. Cel din dreapta împărțitorului va primi o carte în plus, acesta fiind un principal aspect atunci când te întrebi cum joci Canastă.

După ce fiecare dintre jucători a primit numărul de cărți convenit, conform Canastă reguli 2023, cel care a împărțit acele cărți Canastă va pune pe masă restul de cărți de joc Canastă și va întoarce pe față următoarea carte, așezând-o lângă teanc, ea fiind baza cărților care au fost decartate. Primul jucător care începe joc de cărți Canastă este cel care deține cele 15 cărți. El nu va mai trage nicio carte, ci va pune una pe masa de joc Canastă.

Ești interesat mai mult de idei jocuri cu cărți în doi? Noi am pregătit un ghid special pentru tine cu idei jocuri de cărți în doi populare!

Scop Canastă joc de societate

În reguli Canastă cărți de joc 2023, amintim faptul că fiecare partidă este formată din mai multe jocuri. Scopul final la joc de cărți Canastă 2023 este ca o echipă să ajungă la 5000 de puncte, 10000, 15000, în funcție de ceea ce s-a stabilit de la început. Fiecare jucător poate extrage câte o carte apoi, în funcție de cărțile pe care le deține, el trebuie să etaleze o formație.

De altfel, el poate să lipească o carte sau mai multe unei formații pe care a etalat-o el anterior sau de partenerul de echipă, conform Canastă reguli 2023. La final, după cum este menționat în reguli de joc Canastă 2023, jucătorul trebuie să pună o carte pe masă peste cele cu fața în sus.

Dacă jucătorul alege să tragă o carte dintre cele aflate cu fața în sus, care poate fi un joker Canastă, el este de asemenea obligat de reguli Canastă cărți 2023 să le ia și pe celelalte aflate în grămadă.

De menționat faptul că o formație corectă este alcătuită din cel puțin două cărți Canastă care au un anumit rang și maximum trei cărți Canastă speciale 2023. La o formație etalată, se pot adăuga și cărți Canastă care se află din același rang. După cum ai observat, stilul de joc se aseamănă foarte mult cu cel de remi, în cazul în care te înrebai cum joci Canastă 2023.

Descoperă cum se joacă Monopoly și cum se joacă Dixit, ori cum se joacă Țintar, prin intermediul articolelor noastre.

Valoare cărți Canastă și reguli Canastă cărți 2023

Mai jos îți prezentăm ce valoare au cărțile, conform reguli joc Canastă:

 • Trei de inimă roșie și de romb = 100 de puncte;
 • Joker canastă = 50 de puncte;
 • Doiar și As = 20 de puncte;
 • Popă, Damă, Juvet, Zecar, Nouar, Optar = 10 puncte;
 • Trei de culoare neagră, Pătrar, Cinciar, Șeptar =  5 puncte.

Concret, conform Canastă reguli 2023, echipele acumulează puncte în funcție de cărțile pe care le etalează, prin suma Canastelor sau prin punctele obținute din alte premii. Atunci când la finalul unui joc echipele rămân cu cărți în mână, punctajul aferent acestora va fi scăzut, conform tabelului de mai sus.

Mai jos îți vom exemplifica câte tipuri de joc de cărți Canastă există, dar și cum poate fi compus acest joc Canastă, prin intermediul unor cărți Canastă 2023 și urmând anumite reguli Canastă cărți 2023. În Canastă reguli cărți se precizează că formațiunea este compusă din minimum 7 cărți de același rang. În cadrul acesteia putem avea maximum 3 cărți universale. Iată un exemplu: 9, 9, joker Canastă, Canastă joker, 9, 9 și 2. Prin cărțile universale înțelegem doiarii și joker Canastă, iar ele pot înlocui cărțile de orice rang.

Îți recomandăm și ghidul nostru despre cum se joacă Scrable!

Versiuni de joc Canastă

Ai ocazia de a juca numeroase versiuni de joc de cărți Canastă 2023, în funcție de felul în care vrei să joci și să câștigi.

Indiferent care dintre aceste versiuni de Canastă joc 2023 ți se pare mai potrivită, nu uita să urmezi Canastă reguli.

Iată care sunt versiunile de joc Canastă:

 • Mixtă – compusă din cărți naturale și cărți universale;
 • Pură – compusă doar din cărți naturale;
 • Universală – compusă doar din cărți universale.

Punctaj cărți Canastă

Dacă vrei să știi cum joci Canastă 2023, atunci este nevoie să cunoști Canastă reguli de joc și punctajul aferent. Punctajul oferit echipelor pentru Canastele etalate este următorul:

 • Canaste mixte de culoare neagră – 300 puncte;
 • Canaste naturale roșii – 500 de puncte;
 • Canaste de jokeri și doiari – 1000/2000 puncte;
 • Canaste de Ași naturale roșii – 100 de puncte;
 • Canaste de Ași mixte negre – 500 de puncte.

Premii joc Canastă

După cum aminteam, la Canastă joc de cărți 2023 avem parte și de alte premii, care se oferă în felul următor:

 • 100 de puncte pentru cei care termină jocul;
 • 200 de puncte pentru cei care termină jocul fără să fi etalat până atunci;
 • 500 de puncte pentru echipa care deține patru cărți de trei de roșu;
 • 500 de puncte pentru echipa care termină jocul și deține 5 canaste;
 • 1000 de puncte pentru echipa care termină jocul și deține 7 canaste.

Joc Canastă 2023 se termină în momentul în care unul dintre jucătorii de la masă a terminat toate acele cărți Canastă din mână sau când cărțile din teancul de pe masă se termină. De altfel, pentru ca jocul să se termine, este necesar să existe cel puțin o canastă etalată pe echipă.

Află mai multe despre cum se joacă Remi din ghidul nostru dedicat și vezi regulile jocului!

Tipuri de Canastă joc 2023

reguli Canastă cărți

Există în lume câteva tipuri de joc de cărți Canastă 2023, ele fiind mai degrabă unele locale, jucate după convențiile din zonele respective.

 • Canasta boliviană: se joacă cu ajutorul a trei pachete de cărți și punctajul ce trebuie obținut pentru a câștiga este de 15000;
 • Canasta Braziliană: se joacă până la punctajul de 10000;
 • Canasta Cubanează: se joacă până la 7500 puncte;
 • Canasta Italiană: se joacă până la 15000 puncte.

Dacă la masă nu există patru jucători, jocul de Canastă 2023 se poate desfășura și în doi sau trei jucători. Aici fiecare jucător joacă pentru el. La jocurile cu trei jucători aceștia primesc câte 13 cărți, iar la cele cu doi jucători câte 15.

La fiecare tur se trage din grămadă câte două cărți, în pot fiind pusă doar câte una. În situația aceasta, jucătorul trebuie să facă două canaste pentru a putea închide.

Istorie joc de cărți Canastă

Jocul de Canastă a apărut în anul 1939, fiind creat de către Segundo Santos și Alberto Serrato în Uruguay. După doar un an, jocul a căpătat popularitate în multiple țări din America Latină, regulamentul suferind câteva modificări, în funcție de zonă.

În anul 1948 Canasta a apărut și în SUA, acolo unde s-a răspândit rapid în rândul jucătorilor, fiind unul dintre cele mai vândute jocuri de la acea vreme. Așa cum am mai precizat, Canasta este un joc de cărți ce face parte din familia de jocuri de tip Remi, fiind mai degrabă o variație a jocului 500 Rum.

Cuvântul “canastă” nu este unul întâmplător. El este traducerea din spaniolă a cuvântului “coș”, acesta referindu-se la teancul de cărți de unde acestea sunt extrase.

Alte detalii relevante despre jocul de Canastă

Jocul de Canastă 2023 necesită foarte multă atenție din partea jucătorilor, dar și strategie. Nu uita că vorbim despre un joc de echipă, deci trebuie întotdeauna să fii atent nu doar la adversarii tăi, ci și la coechipier, asta pentru ca la final voi să adunați cele mai multe puncte.

Dacă alegi să joci un alt tip de canastă față de cel clasic prezentat în acest articol, îți recomandăm să citești regulamentul acestuia, deoarece cu siguranță pot apărea modificări în ceea ce privește numărul de cărți, modul de etalare, modul de adunare al punctelor și nu numai.

Vezi și cum se joacă Nu te supăra frate ori cum se joacă Table, dacă ești curios să descoperi și alte jocuri de societate.

Concluzie

Sperăm că acest articol informativ este suficient pentru ca tu să înțelegi regulamentului jocului de Canastă 2023, cum joci Canastă 2023, dar și celelalte detalii pe care probabil nu le cunoașteai. Îți recomandăm să încerci acest joc Canast[, mai ales dacă ești pasionat de Remi. Canastă joc 2023 este ideal pentru petreceri, pentru ieșirile cu prietenii, dar și pentru serile în familie. Pe lângă faptul că îți pune la încercare atenția și capacitățile strategice, Canastă este excelent și pentru socializare.

Întrebări frecvente Canastă 2023

Cum se joacă Canastă?

Canastă joc de cărți este un joc ce face parte din familia jocurilor de tip Rummy și respectă, în principiu, aceleași reguli. Acesta este indicat să fie jucat în echipe, iar scopul final este ca acestea să realizeze cât mai multe puncte cu ajutorul cărților etalate.

Ce înseamnă Canastă?

„Canastă” provine de la cuvântul spaniol „coș”.

Ce este Canastă?

Canastă este o formațiune compusă din minimum 7 cărți de același rang. Există mai multe tipuri: mixtă, pură sau universală.

Cum se împart cărțile la Canastă?

După ce cărțile sunt amestecate de către fiecare jucător de la masă, cărțile la Canastă se împart una câte una pentru fiecare jucător. De obicei, aceștia vor primi câte 14, iar unul dintre jucători va primi 15 cărți. Acest jucător va începe jocul.

Cine a inventat Canastă?

Jocul de Canastă a fost inventat de către Segundo Santos și Alberto Serrato.

Cine câștigă la Canastă?

Câștigătorul jocului de Canastă este jucătorul sau echipa care are la final cele mai multe puncte.

În ce țară a apărut Canastă?

Joc Canastă a apărut în Uruguay, în anul 1939.