...
jocuri de carti

Idei Jocuri de Cărți în 2024

Toate aceste jocuri cu cărți gratis au fost întotdeauna apreciate. Aceste lucru se întâmplă datorită faptului că se pot învăța foarte ușor regulile. În plus, poți juca oricând în familie sau cu prietenii și nu presupun investiții financiare dacă nu vrei asta.

Vom discuta în cele ce urmează despre jocurile de cărți și despre regulile acestora. Vei avea idei pentru următoarea seară cu prietenii sau familia cu jocuri cărți! Vei afla detalii despre joc cruce, solitaire joc de cărți gratis sau spider solitaire joc gratis online.

Idei jocuri de cărți gratis ușoare 2024

Sunt anumite jocuri de cărți gratis care fac parte din categoria celor ușoare, fiind posibil să le joci chiar și cu copii. Acestea sunt și pentru adulți o amintire plăcută din copilărie. Cine nu a jucat Macao sau Șeptică joc de cărți? Haideți să vedem câteva idei jocuri cu cărți gratis și simple. Unele pot fi jucate și în varianta joc cărți online, precum joc cărți Spider solitare gratis.

Macao joc de cărți 2024

Jocul Macao este un joc cu cărți de joc de tip individual și pot fi implicați între 2 și 6 jucători. Numărul maxim poate fi și mai mare, dar atunci vor rămâne mai puține cărți de împărțit.  Scopul acestor jocuri cărți este să rămâi fără cărți în mână. Cel care reușește primul acest lucru este declarat câștigător. Dacă sunt mai mulți jucători, macao joc de cărți se încheie după ce termină al treilea jucător.

Iată care sunt cărți jocuri cu funcții speciale la Macao. În primul rând 2 sau 3 îl obligă pe următorul să ia 2, respectiv 3 cărți din teanc. K negru îl obligă pe jucătorul anterior să ia 5 cărți. O carte K roșu îl obligă pe următorul la 5 cărți din teanc. La cartea 4, următorul jucător stă o tură. Jokerul si Asul pot fi puse peste orice, iar J și A schimbă culoarea cu ce vrea jucătorul care îl pune. Asta este în mare despre Macao joc cu cărți de joc.

Reguli Macao joc de cărți 2024

Îți recomandăm și articolele noastre despre cum se joacă Jenga, cum se joacă Dixit sau Țintar!

Trombon joc 2024

Un alt joc foarte simplu potrivit pentru o seară liniștită este Trombon joc de cărți. Trebuie să fie minim 2 jucători, dar idealul este de cel puțin 3. Nu este număr maxim de jucători la acest joc. Aici se vor pune în valoare calitățile fiecăruia de a-și ascunde emoțiile. Practic, strategia este să minți sau să spui adevărul fără să se vadă asta pe fața ta. Haide să vedem Trombon reguli de joc.

Reguli Tombon joc cu cărți de joc 2024

Joc cu cărți Solitaire 2024

Solitaire joc de cărți este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți gratis, jucat în principal pe calculator, individual. Scopul este unul foarte simplu, să faci 4 teancuri cu cărți de aceeași culoare, aranjate în ordine, de la As până la Rege. Este un tip de jocuri cu cărți gratis iubit de toată lumea și un joc cărți online sau offline. Ai și varianta de Spider Solitaire joc de cărți gratis în care ideea de bază este aceeași.

Reguli de joc Solitaire gratis 2024

Cadrilul Joc

Un alt tip de joc cu cărți este Cadrilul. Acesta face parte din cele ocuri care au puterea de a prezice viitorul. În plus, odată ce ai învățat regulile, poți juca cu ușurință ori de câte ori vrei. Este o variantă de joc Pasiență, cu propriile reguli de joc. Iată care sunt aceste reguli:

Reguli de joc Cadrilul

Hearts Joc de cărți

Acest joc de cărți Hearts este un al joc super cunoscut. Regulile sunt foarte simple și numărul ideal de jucători este 4. Scopul este să ai cel mai mic scor, astfel trebuie să eviți cărțile cu inimă și Q negru. Calculele se fac când cineva ajunge la 100 de puncte. Vei învăța pe măsură ce joci, dar am pregătit câteva reguli clare pe care este important să le știi:

Reguli de joc Hearts

Idei jocuri de cărți gratis cu mai mulți jucători 2024

Atunci când sunt mai mulți oameni implicați, la orice se adaugă un plus de adrenalină. Se aplică la fel și jocurilor cu cărți. Iată câteva exemple de jocuri de acest gen.

Șeptică joc cu cărți de joc 2024

Șeptică se poate juca cu minim doi jucători, iar maxim 4 pentru a păstra calitatea. Scopul jocului este să ai cât mai multe puncte la final. Cărțile cu care se joacă sunt 7, 8, 9, 10, J, Q, K și A, iar unele cărți jocuri șeptică au funcții speciale. Cartea 10 și A aduce puncte, iar 7-le împreună cu prima carte pusă jos sunt tăieri.

Reguli joc Șeptică 2024

Joc Kems 2024

Kems este un joc de cărți care se joacă pe echipe, dar presupune minim 2 echipe, deci 4 persoane în total. Ideea este să fie 2 echipe pentru a fi interesant. Dacă sunt 3 jucători în fiecare echipă, de exemplu, nu este un impediment, ci va fi mai activ jocul. Scopul este să faci set de 4 cărți jocuri identice.

Se împart câte 4 la fiecare jucător, după care se pun alte patru pe masă. Fiecare jucător poate lua oricare dintre ele pentru a-și face setul, cu condiția să pună alta la schimb. Când nimeni nu mai face nicio schimbare, cele 4 cărți jocuri de jos sunt înlocuite și se repetă. E cu atât mai interesant când se joacă rapid, pentru a putea forma perechile. Iată regulile pentru acest tip de jocuri cu cărți gratis. Poți căuta și reguli Tabinet dacă vrei o idee în plus de joc.

Reguli joc Kems 2024

Joc Tabinet

Pentru a îndeplini Tabinet Reguli de joc, trebuie să știi câteva detalii. Acesta se poate juca în 4, 3 sau 2 jucători. Ai nevoie de un pachet normal de 52 cărți și scopul este să ai cel mai mare punctaj. Valoarea cărților este aceeași cu numărul pe care îl arată, deci cele mari valorează cel mai mult.

Primul jucător primește inițial 4 cărți pe care le poate refuza sau accepta. Apoi, va mai primi 2 pentru a ajunge la totalul de 6 cărți. În ordinea acelor de ceasornic, fiecare jucător primește câte 6 cărți în mână, dar numai primul le poate refuza. Următoarele 4 cărți din pachet se întorc și fiecare ia ceea ce i se potrivește, lăsând altceva la schimb.

Reguli Tabinet

Joc Canastă

Canasta face parte din jocurile asemănătoare cu Remi. Astfel, dacă ai jucat Remi îți va fi foarte ușor să înțelegi regulile. De regulă se joacă 4 persoane, împărțite pe două echipe. Totuși, nu este neapărat doar așa, există diverse variante și pentru mai mulți jucători. Scopul este să faci un set de 7 cărți la fel și să cobori tot ce ai în mână.

Precum la Remi, fiecare carte are o anumită valoare și ai nevoie de minim 5 puncte pentru a putea coborî. Cărțile mai mici de 7 valorează câte 5 puncte, cărțile mai mari de 8 valoreaza 10 puncte. A e 20 puncte, Jokerul e 50 puncte și 3 inimă roșie și 3 romb au valoarea de 100.

Reguli joc Canastă

Te mai poți distra și cu alte jocuri de societate, cum ar fi Monopoly și Nu te supăra frate sau chiar Table!

Idei jocuri de cărți în 2 2024

Sunt anumite momente în care o seară se petrece doar în cuplu sau doar în 2 prieteni buni. Pentru acele momente sunt câteva jocuri cu cărți de joc care se potrivesc la fix. Iată câteva dintre ele.

Gin Rummy 2024

Unul dintre jocurile cele mai îndrăgite și potrivite jocuri cu cărți de joc în 2 este Gin Rummy. Pentru acesta, regulile de bază sunt asemănătoare cu cele de la Remi. Scopul la jocul de cărți este să faci seturi combinate pe culori sau pe numere și să ai punctajul cel mai mare. Punctele se calculează așa: valetul, regele și dama au valorea de câte 10 puncte. Asul are valoarea de 1 punct și restul au valoarea egală cu numărul pe care îl au. Încearcă-l și în varianta joc cărți online.

Reguli Gin Rummy 2024

Joc Uno 2024

Deși Uno este jocul de cărți care se poate juca cu maxim 4 jucători, este foarte potrivit și pentru jocul în 2. Acesta se joacă cu propriile cărți Uno, deci nu vei putea folosi cărțile de joc ungurești sau altele. Sunt cărți care au o anumită funcție, iar scopul jocului este să pui cărți jos până rămâi fără. Haide să vedem Uno Flip reguli.

Reguli joc Uno 2024

Idei jocuri cu cărți de joc ungurești 2024

Aceste cărți de joc ungurești au prins tot mai mult și s-au creat jocuri în jurul lor. Deși unele dintre jocuri se pot juca și cu aceste cărți și cu cele normale, sunt câteva specifice acestor cărți de joc ungurești. Iată care sunt:

Joc cruce 2024

Acest joc cruce se poate juca în 2, 3 sau 4 jucători, iar scopul este să rămâi fără cărți în mână. Se joacă în principiu cu cărți de joc ungurești. Se poate juca cu cărți de jos sau la licitație, în funcție de preferințe. Pentru varianta cu cărți de jos, fiecare jucător va primi câte 8 cărţi. După fiecare tură, jucătorii vor lua câte o carte din cele care nu au fost împărțite, până când nu mai sunt cărți de joc. Câștigă cel care are cele mai multe puncte la final, în funcție de ce cărți a avut.

Reguli cruce joc 2024

Tot din seria cum se joacă, îți punem la dispoziție tutoriale despre cum se joacă Rentz sau cum se joacă Domino!

Concluzie

Toate aceste jocuri cu cărți de joc au reprezentat întotdeauna o bună modalitate de petrecere a timpului liber. Multe dintre ele stimulează creativitatea, memoria și logica, fiind bune și pentru dezvoltarea copiilor. Tipul de joc cruce online joc este unul dintre ele.

Încearcă toate variantele pentru jocul de cărți pentru a descoperi care dintre ele ți se potrivește cel mai bine, inclusiv joc cărți online.  Alte tipuri de jocuri cărți pot fi Cadrilul, Tabinet reguli simple, Hearts joc de cărți sau Canasta.

Autor

Mara Ivan

Editor Senior