tintar

Țintar – Vezi istoria jocului și regulament

Dacă vrei să afli cum se joacă țintar 2024, dar și de unde provine acest joc țintar ca joc de societate, te invităm să citești acest articol despre țintar joc 2024, cum se joacă țintar joc 2024, dar și țintar reguli 2024. Îți vom prezenta pe larg la ce se referă un joc țintar, care sunt acele țintar joc reguli sau reguli joc ținar 2024 de care trebuie să ții cont, detalii cu privire la istoria acestui joc țintar și multe alte informații relevante.

Număr de jucători2 jucători
Durată joc20 de minute
Vârstă minimă8+
Dificultateușoară

Consultă pagina noastră de remi online și distrează-te la maxim cu acest joc de societate interactiv! Dacă vrei să ai un început în lumea jocurilor de noroc, îți recomandăm pagina noastră cu oferte bonus fara rulaj!

Cele mai importante informații despre joc țintar 2024

joc de societate țintar

Țintar este un joc de societate foarte popular, iar dacă vorbim despre țintar joc, acesta are o istorie extrem de îndelungată. Joc țintar 2024 este de asemenea cunoscut și sub numele de „Moara”.

Acest joc țintar se desfășoară în doar doi jucători, fiind ideal pentru cei pasionați de jocurile de tip table sau șah, dar acest țintar joc și reguli joc țintar pot să implice și o mică parte de strategie.

În fapt, joc țintar 2024 chiar a fost cel mai popular joc de societate la un moment dat, după cum vei afla din cadrul acestui articol despre țintar joc.

Pe tabla de joc țintar vom găsi trei pătrate concentrice. Acestea sunt conectate la mijlocul fiecărei laturi printr-o linie. În colțurile pătratelor, dar și la mijlocul fiecărei laturi, vom găsi câte un punct, formând astfel 24 de poziții la joc țintar. Pe acestea, jucătorii vor plasa cele 18 piese pe care le vor primi la țintar joc. Aici vorbim despre cea mai comună variantă a jocului țintar, deoarece există unele ce pot arăta diferit și pot avea diferite țintar reguli.

Nu îți face griji din pricina reguli joc țintar 2024, deoarece un regulament țintar este foarte ușor de înțeles și de învățat. Mai multe despre țintar joc reguli vei găsi în rândurile ce urmează. Am pregătit pentru tine un ghid elaborat de țintar reguli joc 2024, astfel încât să înțelegi rapid cum se joacă țintar și cum poți câștiga, dacă urmezi aceste țintar joc reguli.

Descoperă cum se joacă Domino sau cum joci Canastă, sau cum se joacă Macao prin intermediul articolelor noastre.

Țintar reguli 2024 – Vezi cum se joacă țintar

În continuare, îți propunem să fii atent pentru a descoperi întregul regulament țintar 2024. Vorbim despre varianta de joc țintar cu 18 piese, deoarece este cea mai răspândită și cea mai jucată. Nu uita că dacă vei vrea să joci un alt tip de țintar, este important să citești regulamentul acestuia, deoarece anumite ținar reguli pot să difere de la o versiune la alta.

Organizarea partidei de joc și țintar joc reguli 2024

La începutul partidei de țintar joc, tabla va fi goală, adică fără piese pe ea. Jocul de țintar se va desfășura în două etape.

Prima etapă începe atunci când cei doi jucători vor plasa câte o piesă pe tabla de joc, până când vor fi consumate toate cele 18 piese. Așa cum probabil ai dedus, fiecare jucător primește câte 9 piese (unele vor fi de culoare închisă, altele de culoare deschisă).

A doua etapă a jocului se desfășoară precum în orice alt joc de acest gen. Jucătorii vor muta pe rând câte una dintre piesele care îi aparțin. Pentru a face jocul și mai interesant, jucătorii pot folosi un cronometru pentru a limita timpul de așteptare la fiecare mișcare și pentru a pune un plus de presiune. Aceasta nu este totuși o condiție și nu face parte din regulament țintar.

Ai nevoie de mai multe idei jocuri cu cărți în 2024? Atunci aruncă un ochi peste articolul nostru dedicat!

Desfășurarea jocului și alte țintar reguli esențiale 2024

Pentru a decide cine începe jocul de țintar, jucătorii pot face acest lucru de comun acord, pot da cu zarul sau pot respecta o regulă care spune că primul jucător care mută este cel care deține piesele deschise la culoare.

Jucătorul poate muta o piesă doar folosind liniile de pe tabla de joc, mai exact de-a lungul ei, după cum este specificat în ținar reguli joc. În plus, piesa trebuie mutată într-un punct învecinat. De menționat este și faptul că pe un punct poate staționa doar o singură piesă de joc. Excepție se face atunci când un jucător ajunge să mai dețină doar trei piese. În această situație, mutarea este permisă oriunde pe tabla de țintar și nu doar folosind liniile trasate la țintar reguli 2024.

Citește și despre cum se joacă Jenga, cum se joacă Dixit sau cum se joacă Table, în cazul în care ești pasionat de aceste jocuri.

Scopul jocului țintar 2024

Scopul este ca un jucător să realizeze un șir de trei piese de joc proprii de-a lungul unei linii de pe tablă. Această alăturare de piese se numește „moară”. Când se ajunge în acest moment al unui joc țintar, jucătorul care a realizat moara trebuie să aleagă una dintre piesele adversarului și să o elimine. Atenție însă, deoarece nu se poate elimina o piesă care face parte dintr-o altă moară. Această regulă se aplică cel puțin în varianta de țintar joc 2024 pe care noi ți-o prezentăm.

Încă din prima etapă a jocului există șansa ca un jucător să realizeze mai multe mori. În funcție de varianta de țintar aleasă, jucătorul are voie să elimine fie o piesă a adversarului, fie două, conform acestor țintar joc reguli 2024.

Practic, întreg jocul se bazează pe eliminarea pieselor adversarului, una câte una. Țintar joc 2024 se încheie în momentul în care unul dintre jucători ajunge să aibă doar două piese, situați în care el nu va mai putea închide nicio moară. În plus, jocul se poate termina și atunci când unul dintre jucători nu își mai pot muta niciuna dintre piesele rămase pe tabla de joc.

După cum poți observa, trebuie să ții cont doar de câteva țintar joc reguli foarte simple pentru a câștiga și a te bucura de această experiență. Datorită acestui motiv, jocul este unul destul de distractiv și catalogat ca fiind ușor, în materie de dificultate. Nu uita totuși faptul că vorbim despre un joc de strategie, care implică câteva abilități pe care trebuie să le deții.

Află mai multe despre cum se joacă Remi din articolul nostru dedicat!

Tipuri de țintar joc 2024

Deși varianta pe care noi ți-am prezentat-o mai sus este cea mai comună, trebuie să știi că există mai multe tipuri de țintar 2024. În general, jocul poate fi diferit în funcție de piesele care sunt atribuite pentru fiecare jucător.

Țintar joc 2024 și numărul de piese

Există variante de joc țintar în care jucătorii primesc fiecare un număr de 3 piese, 4 piese, 5 piese, 7 piese, 12 piese și nu numai.

De altfel, pe piață vei găsi jocul de țintar care deține și alte configurații în ceea ce privește tabla de joc. Consultă țintar reguli la fiecare variantă de joc.

Variante țintar 2024 și moara de joc

Unele variante de țintar joc interzic ca o moară să fie refăcută la următoarea mutare, dacă la precedenta a fost desfăcută.

Jucătorul va trebui practic să mute prima dată o altă piesă și abia apoi să revină la moară, dacă tabla de joc îi va mai permite.

Țintar 2024 – joc rapid și intens

Poate cea mai cunoscută variantă de joc țintar secundară este cea în care colțurile pătratelor de pe table de joc sunt unite cu linii diagonale.

Jucătorii se vor bucura de mai multă libertate de mișcare, iar desfășurarea unui joc va fi ceva mai rapidă și mai intensă. Nu uita de reguli joc țintar și aici!

Istorie țintar joc 2024 – joc de societate

După cum menționam, jocul de țintar este foarte cunoscut, dar acest lucru nu este de mirare. Istoria acestuia este foarte îndelungată, fiind găsite desene ale tablei de joc într-un templu din Egipt, care datează tocmai din anii 1400 î. Hr. Din acest motiv, specialiștii cred că originea acestui joc vine din acea zonă geografică.

Au fost găsite de asemenea în Anglia, în interiorul unei peșteri, dovezi care atestă faptul că jocul este răspândit de mult timp și în Europa. Mai exact, este vorba despre o piatră în care sunt gravate modelele tablei de țintar joc.

Dovezi ale jocului au fost descoperite și în Africa, China, Grecia, Germania și multe alte țări sau regiuni din întreaga lume. Dacă din secolul al 13-lea există atestări clare ale jocului în Peninsula Iberică, țintarul a fost răspândit în scurt timp pe întreg teritoriul din Europa, fiind foarte apreciat la curțile regale.

Jocul de țintar era cel mai popular joc de societate care poate fi jucat de către doi jucători, acesta fiind detronat de șah tocmai în anii 1800.

Alte detalii despre joc țintar 2024

Trebuie să știi că jucătorii cu experiență nu încearcă să realizeze mori în prima etapă a jocului și nici nu încearcă să își împiedice adversarul în a le realiza. Mai exact, ei vizează poziții ceva mai strategice pe tabla de joc, cum ar fi intersecțiile de pe pătratul din centru. Sunt de evitat colțurile pătratelor, deoarece acestea nu oferă o mobilitate foarte bună.

Atunci când un jucător poate crea o moară la fiecare mișcare, această configurați se numește „morișcă”. De obicei, aceasta este posibilă atunci când jucătorul trebuie să miște o piesă doar înainte și înapoi pe liniile alăturate, fiind vorba despre o poziție ideală în acest joc.

O curiozitate a acestui joc este adusă de către matematicianul din Elveția numit Ralph Gasser. El a demonstrat științific faptul că dacă doi jucători joacă țintar perfect, jocul nu va avea niciodată un câștigător și se va termina de fiecare dată cu un rezultat de egalitate. În plus, el a dezvoltat și un program denumit Bushy, care este considerat a fi cel mai bun „jucător” de țintar din lume, deoarece nu face greșeli.

Acest joc nu are doar rol de relaxare și distracție. Țintar joc implică foarte multă strategie din partea jucătorilor, iar acest lucru îi ajută pe participanți să-și dezvolte capacități mintale, cum ar fi răbdarea și coordonarea. Din acest motiv, jocul este recomandat chiar și pentru copii.

Vezi și cum se joacă Monopoly și cum se joacă Nu te supăra frate, pentru distracție pe cinste!

Concluzie

După cum ai văzut, ai doar câteva țintar reguli de urmat, foarte ușor de înțeles de către absolut oricine citește un regulament țintar. Acest joc țintar 2024, joc de societate, este foarte popular și cu siguranță îți recomandăm să-l încerci și tu, dacă nu ai făcut-o deja.

Ai grijă atunci când alegi varianta de țintar joc 2024 să ții cont de țintar joc reguli specifice pentru fiecare versiune. Ține minte faptul că jocul se bazează pe multă strategie și că întotdeauna trebuie să fii cu un pas înaintea celuilalt jucător, după cum afirmă și aceste țintar reguli. Sperăm că acest articol despre joc țintar ți-a fost de folos și că, pe lângă regulament țintar și alte detalii referitoare la cum se joacă țintar, ai aflat și alte informații interesante despre țintar joc de societate. 

Întrebări frecvente Țintar 2024

Cum se joacă Țintar?

Țintar se joacă în două etape. În prima etapă cei doi jucători vor plasa câte o piesă pe tabla de joc, până când vor fi consumate toate cele 18 piese. În cea de-a doua etapă, fiecare jucător va muta pe rând una dintre piesele care îi aparțin, până când va reuși să elimine majoritatea pieselor adversarului.

Câte piese are Țintar?

Țintar conține 18 piese. Fiecare dintre jucători va primi câte 9 piese.

Când a fost inventat Țintar?

Țintar este un joc de strategie foarte vechi. Au fost descoperite variante ale jocului tocmai din anii 1400 î. Hr. Dovezile cele mai clare ale formei apropiate din zilele noastre datează din secolul al 13-lea.

Cine a inventat Țintar?

Nu există dovezi clare care ne pot spune cine a inventat jocul Țintar. Variante ale acestuia au fost găsite de-a lungul timpului în Egipt, Anglia, Africa, China, Grecia și nu numai.

Cum se câștigă la Țintar?

Pentru a câștiga la Țintar jucătorii trebuie să formeze un șir de trei piese, formațiunea numindu-se „moară”. Cel care realizează moara trebuie să elimine una dintre piesele adversarului care nu fac parte dintr-o moară. Câștigătorul este cel care elimină suficiente piese ale adversarului, până când acesta rămâne cu maxim două.

Ce reguli există la Țintar?

Regulamentul Țintar este unul destul de simplu. Un jucător poate muta o piesă doar folosindu-se de liniile de pe tabla de joc și doar într-un punct alăturat. Dacă un jucător mai deține doar trei piese, atunci poate muta oriunde pe tablă.